Latest News

Το ‘μεγάλο μυστικό’ : Είναι δίπλα στην Αθήνα έχει…Νεραϊδοσπηλιά,έλατα,και καταρράκτες!


Η Βάργιανη (έως 1940 Βαριάνη) είναι ορεινό χωριό του δήμου Δελφών του νομού Φωκίδας.O πληθυσμός του ανέρχεται στους 38 μόνιμους κατοίκους…

Το χωριό είναι κτισμένο στις πλαγιές της κορυφής Γερολέκας του Παρνασσού σε υψόμετρο 880 μέτρων. Αξιοθέατο της περιοχής είναι η Νεραϊδοσπηλιά που βρίσκεται στο μέσο ενός βράχου στα νότια του χωριού και διαθέτει σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Προσφέρεται για όσους θέλουν να πάρουν μια ανάσα ηρεμίας και οξυγόνου και να απολαύσουν σπιτικές γεύσεις στις δυο ταβέρνες που λειτουργούν στον οικισμό.

Ο μικρός «παραδοσιακός αξιόλογος οικισμός» με τα όμορφα πετρόκτιστα σπίτια και τα τρεχούμενα νερά από τις πηγές της Μπουρμπούλας, ξεπροβάλλει μέσα από τα εντυπωσιακά δάση του δυτικού Παρνασσού. Ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό με 100 πέτρινες κατοικίες.

Με ιστορία από τα χρόνια της Επανάστασης του 1821, ανέδειξε δύο ήρωες: τον Καπετάν Λιάπη και τον Νίκο Μπαλαούρα. Το χωριό σχεδόν ερήμωσε τη δεκαετία του ’60, ενώ τα τελευταία χρόνια πολλές από τις παλιές κατοικίες του αγοράσθηκαν από Αθηναίους οι οποίοι έδωσαν ξανά ζωντάνια στη Βάργιανη, αλλά και τη σημερινή της μορφή.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.