Latest News

Κάποια απλά βήματα για να μένετε οργανωμένοι


Το να παραμένετε οργανωμένοι στη δουλειά σας, ή ακόμα και στο σπίτι σας, μπορεί να είναι δύσκολο πράγμα. Με το να είστε οργανωμένοι, θα είστε πολύ πιο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί. Στην συνέχεια θα βρείτε μερικά απλά βήματα, ώστε να μένετε πάντα οργανωμένοι.


Βάλτε σειρά προτεραιότητας στις εργασίες σας


Η πρώτη και πιο σημαντική συμβουλή για να παραμένετε οργανωμένοι, είναι να βάζετε σειρά προτεραιότητας σε όλες τις εργασίες σας. 


Πρώτα πρέπει να σκεφτείτε, ποιες είναι όλες οι εργασίες σας συνολικά. Αφού το κάνετε αυτό, σκεφτείτε ποιες πρέπει να γίνουν άμεσα, ποιες είναι χρονοβόρες και ποιες είναι οι πιο σημαντικές.


Με βάση τους παραπάνω παράγοντες, μπορείτε να βάλετε όλες τις εργασίες σας σε σειρά προτεραιότητας.


Διαχειριστείτε τον χρόνο σας έξυπνα


Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για να παραμείνετε οργανωμένοι, είναι να προσέχετε τον χρόνο σας. 


Ένας τρόπος για να διαχειρίζεστε τον χρόνο σας με επιτυχία, σας είναι να θέτετε στον εαυτό σας προθεσμίες, για τα πράγματα που πρέπει να κάνετε. 


Για παράδειγμα, αν ξέρετε ότι πρέπει να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον, ορίστε μια προθεσμία. Φυσικά, θα πρέπει να στείλετε το μήνυμα πριν λήξει η προθεσμία.


Ένας άλλος τρόπος για να διαχειρίζεστε το χρόνο σας και να παραμένετε οργανωμένοι, είναι να ορίζετε υπενθυμίσεις στο κινητό σας τηλέφωνο.


Κάτι ακόμα για να διαχειρίζεστε καλά τον χρόνο σας, είναι να αφήνετε τον εαυτό σας να ξεκουράζεται για κάποιες ώρες. Λίγη ξεκούραση, θα σας βοηθήσει να επιστρέψετε στην δουλειά σας πιο δριμείς και πιο οργανωμένοι.


Χρησιμοποιήστε σημειωματάρια


Ένας άλλος χρήσιμος τρόπος για να είστε οργανωμένοι και πιο παραγωγικοί, είναι να χρησιμοποιείτε σημειωματάρια. Μπορείτε να διαλέξετε διάφορα ημερολόγια, σημειωματάρια Flexbook, για να σημειώνετε τα προγράμματά σας και τις υποχρεώσεις σας.


Χωρίστε τις δουλειές σε μικρότερα τμήματα


Είναι πολύ λογικό να αγανακτείτε, όταν έρχεστε αντιμέτωποι με μία τεράστια λίστα γεμάτη με υποχρεώσεις. Ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτή τη κατάσταση και να οργανωθείτε, είναι να διαιρέσετε αυτή τη λίστα υποχρεώσεων, σε επιμέρους μικρότερες υποχρεώσεις.


Με αυτόν τον τρόπο, σιγά σιγά θα ολοκληρώνετε τα επιμέρους τμήματα της εργασίας και θα μπορείτε στο τέλος να τα ενώσετε, ώστε να έχετε στα χέρια σας την ολοκληρωμένη εργασία.


Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε το πόσο μεγάλη διαφορά, κάνει ο όγκος της εργασίας. Όταν μία εργασία φαίνεται τεράστια, είναι λογικό να αισθάνεστε πως δεν μπορείτε να την ολοκληρώσετε. Ενώ αν την χωρίσετε σε μικρότερα τμήματα, θα σας φανεί πολύ πιο απλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.