Latest News

Πως να αντιμετωπίσεις την κρίση στον γάμο σου


Όλες οι σχέσεις, είτε είναι πρόσφατες είτε έχουν διάρκεια χρόνων περνούν από διάφορες φάσεις. Στην αρχή όλα μας μοιάζουν ονειρικά και εύκολα αλλά συχνά στην πορεία, όσο μπαίνει στη μέση η καθημερινότητα και η ρουτίνα, συναντιούνται διάφορες δυσκολίες. Ο γάμος ουσιαστικά είναι η σφραγίδα στη σχέση, ο τρόπος να δείξετε στον άνθρωπό σας ότι είσαστε έτοιμοι να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μαζί του. Αυτό όμως πολλές φορές μπορεί να σας τρομάζει και ειδικά με το πέρασμα του καιρού να νιώθετε ότι ίσως δεν έχετε κάνει την σωστή επιλογή. Το μόνο που χρειάζεται όμως είναι να κάτσετε με ηρεμία και να δείτε τι είναι αυτό που δεν σας αρέσει και να βρείτε τους τρόπους με τον σύντροφό σας να το αντιμετωπίσετε μαζί ώστε να επαναφέρετε τη σχέση σας στο σημείο που και οι δύο είσαστε ευτυχισμένοι. Για να επιτευχθεί αυτό υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει ενδεικτικά κάποιους από αυτούς που μπορούν πολύ εύκολα να βοηθήσουν.


  • Προσωπικός χώρος και χρόνος


Το γεγονός ότι έχετε επιλέξει να ζείτε μαζί με έναν άνθρωπο δε σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς δεν έχει ανάγκη να περνάει χρόνο με τον εαυτό του ή με φίλους του. Είναι σημαντικό στην καθημερινότητά σας να κρατάτε κάποιες στιγμές τις οποίες να μπορείτε να χαλαρώνετε και να ξεφεύγετε από ότι σας πιέζει. Μπορείτε στο σπίτι να ορίσετε κάποιους χώρους πιο προσωπικούς και για εσάς και για το σύντροφό σας όπου θα μπορείτε να αφιερώνετε χρόνο σε πράγματα που σας γεμίζουν και σας ηρεμούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε μία μέρα μέσα στη βδομάδα όπου ο καθένας θα βλέπει τους φίλους ή τους συγγενείς του.


  • Ραντεβού


Πολλές φορές ο γάμος ταυτίζεται με τη ρουτίνα και με το ότι ο άλλος είναι πια δεδομένος στη ζωή σας, κάτι το οποίο μπορεί να επιφέρει πολύ άσχημες συνέπειες στη σχέση σας. Είναι καθοριστικής σημασίας για τον καθένα σας να νιώθετε ότι ο άνθρωπός σας, σας βλέπει όπως τον πρώτο καιρό και να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί του. Μπορείτε να κανονίζετε μικρά ραντεβού στα οποία να βρίσκετε κοινά ενδιαφέροντα, νέα μέρη και νέες γεύσεις και να τα επισκεπτόσαστε μαζί. Η διαδικασία της ετοιμασίας για αυτό το ραντεβού αλλά και η εξερεύνηση του καινούργιου θα σας φέρει πάλι κοντά και θα μπορέσετε με αυτό τον τρόπο να βρείτε νέα κοινά σημεία ενδιαφέροντος.


  • Σύμβουλος γάμου

Αν και υπάρχουν στιγμές στις οποίες νιώθετε ότι η ανανέωση της σχέσης είναι ανέφικτη και δε μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο, μπορείτε πάντα να πάρετε τη βοήθεια ενός ψυχολόγου. Ο ψυχολόγος https://katerinakalliakoudi.gr/psychologos/ θα σας βοηθήσει να βάλετε σε τάξη τους προβληματισμούς σας και να σας καθοδηγήσει ώστε να λύσετε το πρόβλημα που σας απασχολεί. Ακόμη, εάν επιθυμείτε με τον σύντροφό σας μπορείτε να επισκεφθείτε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία. Ο σύμβουλος γάμου https://katerinakalliakoudi.gr/services/%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%ce%ac%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%b6%ce%b5%cf%8d%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%82/ για παράδειγμα θα μπορεί να σας δείξει τις αδυναμίες της σχέσης σας και μέσω αυτού να βρείτε τρόπους να την ενδυναμώσετε και να αποβάλετε όλα αυτά που τη φθείρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.