Latest News

Πώς να διακοσμήσετε μια μικρή κουζίνα


Η διακόσμηση μιας μικρής κουζίνας μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά με λίγη δημιουργικότητα και μερικές έξυπνες σχεδιαστικές επιλογές, μπορείτε να μετατρέψετε ακόμη και το πιο μικρό δωμάτιο σε έναν λειτουργικό και κομψό χώρο μαγειρέματος. Ακολουθούν μερικές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε μια μικρή κουζίνα.


Διατηρήστε την απλότητα


Όταν έχετε να κάνετε με έναν μικρό χώρο, είναι σημαντικό να αποφεύγετε την ακαταστασία, και να κρατάτε τα άκρως απαραίτητα αντικείμενα. Χρησιμοποιήστε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα και επιλέξτε έπιπλα και διακόσμηση που είναι πρακτική και μινιμαλιστική.


Αξιοποιήστε τον κάθετο χώρο 


Σε μια μικρή κουζίνα κάθε εκατοστό μετράει, οπότε φροντίστε να αξιοποιήσετε τον κάθετο χώρο, που έχετε στη διάθεσή σας. Εγκαταστήστε ράφια και κρεμάστρες για να αποθηκεύετε κατσαρόλες και τηγάνια, και χρησιμοποιήστε τους τοίχους για να εκθέσετε έργα τέχνης ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.


Χρησιμοποιήστε ανοιχτά χρώματα


Τα ανοιχτά και απαλά χρώματα είναι ιδανικά για μικρούς χώρους, επειδή κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να βάψετε τους τοίχους με ένα ανοιχτό ουδέτερο χρώμα και επιλέξτε ανοιχτόχρωμα έπιπλα κουζίνας, ώστε να αντανακλούν το φυσικό φως και να δημιουργούν την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.


Προσθέστε επένδυση στον τοίχο


Η προσθήκη επένδυσης στον τοίχο, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να προσθέσετε χρώμα και προσωπικότητα σε μια μικρή κουζίνα. Επιλέξτε μια επένδυση που συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό του χώρου και χρησιμοποιήστε τη.


Γίνετε δημιουργικοί με τους αποθηκευτικούς χώρους 


Σε μια μικρή κουζίνα, ο επαρκής αποθηκευτικός χώρος είναι το κλειδί για την επιτυχία. Επομένως, γίνετε δημιουργικοί με τον τρόπο που αποθηκεύετε τα πράγματά σας. Χρησιμοποιήστε ράφια κάτω από τα ντουλάπια, για να αποθηκεύετε κατσαρόλες και τηγάνια και εγκαταστήστε γάντζους, για να κρεμάτε σκεύη και άλλα κουζινικά.


Μεγιστοποιήστε την εισροή φυσικού φωτός


Το φυσικό φως μπορεί να κάνει θαύματα σε έναν μικρό χώρο, οπότε εφόσον έχετε τη δυνατότητα, φροντίστε να το εκμεταλλευτείτε στην κουζίνα σας. Χρησιμοποιήστε ελάχιστες κουρτίνες και στόρια στα παράθυρά σας και σκεφτείτε το ενδεχόμενο εγκατάστασης φεγγιτών ή άλλων παραθύρων, για να εισέρχεται περισσότερο φως.


Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να μετατρέψετε τη μικρή σας κουζίνα σε έναν λειτουργικό και κομψό χώρο, στον οποίο θα σας αρέσει να μαγειρεύετε και να διασκεδάζετε. Θυμηθείτε να διατηρείτε την απλότητα του δωματίου και να αξιοποιείτε τον κάθετο χώρο, τα ανοιχτά χρώματα και το φυσικό φως, και θα είστε σε καλό δρόμο για τη δημιουργία της τέλειας μικρής κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.