Latest News

Πιθανοί λόγοι για τους οποίους ίσως να αραιώνουν τα μαλλιά σας


Μήπως σας έχει πει ο κομμωτής σας ότι παρατηρεί αραίωση στα μαλλιά σας, ή μήπως χάνετε πολλές τρίχες κατά το βούρτσισμα; Δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε τα σημάδια αραίωσης των μαλλιών σας. Αν έχετε παρατηρήσει τέτοια σημάδια στα δικά σας μαλλιά, μπορεί υπεύθυνοι να είναι οι παρακάτω λόγοι.


Οι ορμονικές διακυμάνσεις


Ένας διαταραγμένος κύκλος περιόδου, ή η εμμηνόπαυση, μπορούν να προκαλέσουν αραίωση στα μαλλιά σας. Οι ορμόνες είναι ένα περίπλοκο θέμα και είναι πάντα θεμιτό να πάρετε την γνώμη του γυναικολόγου σας, πάνω σε αυτό. Μόνο ένας ειδικός θα μπορεί να σας καθοδηγήσει σωστά και να σας δώσει συμβουλές.


Το αυξημένο στρες


Ένας άλλος πολύ πιθανός λόγος για τον οποίο μπορεί να πέφτουν τα μαλλιά σας, είναι το πολύ στρες. Αν πλησιάζει κάποια σημαντική εξέταση ή αν έχετε προβλήματα στην δουλειά σας, ίσως αυτό το άγχος σας προκαλεί τριχόπτωση. 


Επιπλέον, όταν βρίσκεστε υπό πολύ άγχος, ίσως τείνετε να παραλείπετε σημαντικά κομμάτια της αυτό-φροντίδας σας, όπως είναι η καλή διατροφή και η άσκηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των μαλλιών σας, και όχι μόνο.


Η κακή διατροφή


Όταν τρώτε ανθυγιεινά πολύ τακτικά και παραλείπετε την άθληση, είναι λογικό το σώμα σας να μην λειτουργεί τόσο καλά όσο θα μπορούσε. 


Μια διατροφή με έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά, το μόνο που καταφέρνει είναι να σας δημιουργήσει θέματα. Ένα από αυτά τα θέματα, είναι η αραίωση των μαλλιών σας.


Το θετικό είναι πως αυτό το θέμα μπορεί να διορθωθεί, αν προσέξετε λίγο παραπάνω την διατροφή σας. Μπορείτε να τρώτε περισσότερα όσπρια, φρούτα, λαχανικά και ψάρια, μπορείτε να παίρνετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής και μπορείτε να μειώσετε τα junk food όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτές οι αλλαγές, θα κάνουν τα μαλλιά σας να δυναμώσουν και θα μειώσουν την τριχόπτωσή σας.


Η γήρανση 


Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την γήρανση. Η γήρανση αντανακλάται εύκολα στα μαλλιά σας με την θαμπάδα τους, με την ευθραυστότητά τους, με το σπάσιμό τους και με την αραίωση και την απώλειά τους.


Αν έχετε παρατηρήσει κάποια αραίωση στα μαλλιά σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον γιατρό. Αυτός θα μπορεί να σας βοηθήσει αποτελεσματικά. Μπορεί να σας προτείνει κάποια θεραπεία, ή να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης μαλλιών όπως είναι τα προϊόντα Kerastase και τα Kerastase Discipline, ή να παίρνετε κάποια βιταμίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.