Latest News

Μεγάλη κουβέντα η αγκαλιά…

 


Γράφει η Κατερίνα Σιδέρη


Στη χαρά, στον ενθουσιασμό, στη νίκη αλλά και στην απώλεια, στη λύπη, στη στενοχώρια αντιδρούμε με μια αγκαλιά. Μοιραζόμαστε με τους άλλους τα συναισθήματά μας μέσω της αγκαλιάς και νιώθουμε τις ευεργετικές ικανότητες που μπορεί να προσφέρει αυτή η ανιδιοτελής πράξη αγάπης.


Πολλές είναι οι φορές που αισθανόμαστε την ανάγκη να βρεθούμε μέσα σε μια αγκαλιά και να κατευνάσουμε τις αδυναμίες και τους φόβους μας, να χαλαρώσουμε από την ένταση της ημέρας, να ηρεμήσουμε τους χτύπους της καρδιάς, να νιώσουμε ασφάλεια και να επιφορτιστούμε με εμπιστοσύνη για να συνεχίσουμε.


Μια ζεστή και αληθινή αγκαλιά είναι σε θέση να διώξει την κατάθλιψη, την ανία και τη μοναξιά και να μας κατακλύσει χαρά και αισιοδοξία. Έχει τη δυνατότητα να μας τονώνει την αυτοπεποίθηση, να μας θυμίζει ότι υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που μας αγαπούν και μας υπολογίζουν στη ζωή τους, με αποτέλεσμα να πάψουμε να είμαστε ευάλωτοι και αδύναμοι και να ατενίζουμε τη ζωή με θετική σκέψη και καταλυτική δύναμη.


Υπάρχει καλύτερο αναλγητικό από την αγκαλιά; Με ποιο παυσίπονο μπορεί να συγκριθεί η ζεστή αγκαλιά ενός αγαπημένου μας προσώπου; Όσο κι αν πονάμε, όσο κι αν υποφέρουμε, πάντα όταν κάποιος μας κρατά στην αγκαλιά του και μας χαϊδεύει απαλά, ο πόνος μειώνεται, γαληνεύει και εμείς νιώθουμε ανακούφιση παραδομένοι στην θαλπωρή και τη γαλήνη.


Η ευεργετική δράση της αγκαλιάς, δεν έχει όρια. Είναι ικανή για τη μείωση του άγχους. Προστατευμένοι μέσα στο στέρνο ενός οικείου μας ανθρώπου, αποβάλουμε την ένταση και το στρες, ισορροπούμε τους καρδιακούς παλμούς μας και ο κόμπος στο στομάχι λύνεται μαγικά. Απελευθερωμένοι από τα δεινά του άγχους, πλημυρίζουμε θετικά συναισθήματα, χαμόγελα ευτυχίας και συναισθηματική ευεξία.


Δυστυχώς όμως στις μέρες μας, η αγκαλιά τείνει να γίνει, είδος προς εξαφάνιση. Η τεχνολογία, οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, η πολύωρη εργασία και η μοναχική ζωή στις περισσότερες σύγχρονες κοινωνίες, ωθούν τους ανθρώπους σε ένα απομονωμένο μοντέλο διαβίωσης που συνεχώς εντείνεται. Κλείνονται στον εαυτό τους, βιώνουν μοναχικές στιγμές και στερούνται την αγάπη, την συντροφιά και την ευεργεσία της αγκαλιάς.


Μην ανησυχείτε, όλα είναι στο χέρι μας. Αφουγκραστείτε την αναγκαιότητά της, τολμήστε και αγκαλιάστε το σύντροφό σας, τα παιδιά, τους γονείς και τους φίλους σας, χωρίς λόγο και χωρίς αφορμή. Δεχτείτε τη θετική ενέργεια μιας αγκαλιάς και αφήστε την να σας κατακλύσει, νιώστε την ευεργετική της επίδραση στο μυαλό, στη ψυχή και το σώμα, ακούστε τον χτύπο της καρδιάς σας όταν αγκαλιάζετε δυνατά, εξωτερικεύστε τα συναισθήματά σας, μοιράστε απλόχερα την αγάπη σας και ευχαριστηθείτε με την άνευ όρων προσφορά σας. Αγκαλιάστε και αγκαλιαστείτε, γιατί οι αγκαλιές θεραπεύουν, τονώνουν, αγαλλιάζουν και ευεργετούν.


Τυχαίο είναι ότι η λέξη “αγκαλιάζω” περιέχει μέσα της τη λέξη “ζω”;


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.