Latest News

Αγάπη: Η πιο ιερή και μοναδική έκφραση της ψυχικής μας υπόστασης


 Αγάπη..

Η πιο ιερή, η πιο βαθιά, η πιο κοντινή, ίσως και η μοναδική έκφραση της ψυχικής μας υπόστασης στη γη..

Η αγάπη όλα τα μπορεί ΝΑΙ. Ήρθαμε εδώ σε αυτή την γήινη μορφή για να βιώσουμε, να μάθουμε, να ενθυμηθούμε τι είναι η αγάπη, ότι είμαστε αγάπη..όλοι μας ανεξαιρέτως… Ήρθαμε για να γεμίσουμε με περισσότερη αγάπη μέσα μας και να την σκορπίσουμε στους γύρω μας σαν χρυσόσκονη.

Ένας άνθρωπος που αγαπά ολοκληρωτικά και με ταπεινοτητα τον εαυτό του μπορεί να μεταμορφώσει τις ζωές των άλλων γύρω του χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Απλά και μόνο που υπάρχει είναι το φωτεινότερο παράδειγμα για όλους μας.

Πως να εξήγησει κάποιος άραγε την πιο βαθιά, την πιο ουσιαστική έννοια της αγάπης με απλά λόγια… Γιατί πολλές φορές λέμε ότι αγαπάμε αλλά αγαπάμε τόσο όσο.. Όσο ο άλλος είναι στα καλούπια που εμείς του θέτουμε, όσο ο άλλος χάνει την δική του ελευθερία για χάρη μας..όσο.. Όσο..

Και όμως..

Αγάπη είναι η πλήρης αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων γύρω μας. Αγάπη είναι να επιτρέπουμε στον άλλο να είναι αυτός που είναι χωρίς κριτική, χωρίς να θέλουμε να τον αλλάξουμε. Αγάπη είναι το δικαίωμα της πλήρης ελευθερίας, της πλήρης ελευθερίας του να είμαι αυτός που είμαι…και ο άλλος να είναι αυτός που είναι και να συνυπάρχουμε με αρμονία..

Αγάπη είναι να αποδέχεσαι το γεγονός ότι οι κύκλοι των ανθρώπινων σχέσεων κάποτε κλείνουν και ότι έχεις τη δύναμη να αγαπάς από μακριά και να εύχεσαι τα καλύτερα. Να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου και ας είναι μακριά σου. Να χαίρεσαι γενικά με τη χαρά των άλλων, με τις επιτυχίες τους, με την εξέλιξη τους..

Αγάπη είναι το να αντιληφθείς πλήρως μέσα σου ότι είμαστε όλοι ένα, ο καθένας ένα κομματάκι του puzzle που όταν τα ενώσεις δημιουργούν μια τεράστια καρδιά.

Όταν το αντιληφθείς πλήρως αυτό τους βλέπεις όλους με ένα άλλο φακό, τον φακό της αγάπης και της αποδοχής.

Και όσο η δική σου αυτοαγάπη μεγαλώνει τόσο αυτός ο φακός καθαρίζει και επεκτείνεται.

Και αυτό είναι τόσο όμορφο.. Μόνο έτσι ΖΕΙΣ αληθινά και βρίσκεις το νόημα…

Κείμενο: Μιράντα Τουμάζου – Genius Parenting*

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.