Latest News

Φάκελος «εκπτώσεις»: Τι να προσέξεις

Φάκελος «εκπτώσεις»: Τι να προσέξεις

Όσο κι αν πλασάρεται για τη μεγάλη ευκαιρία, η περίοδος των εκπτώσεων είναι αυτή που, περιέργως, είναι η συνήθης ύποπτη για καταναλωτικές ατασθαλίες. Ειδικά στην περίπτωση που νιώθουμε ότι όλη τη χρονιά έχουμε στερηθεί κάποια κομμάτια που οραματιζόμασταν για την γκαρνταρόμπα μας, οι εκπτώσεις μοιάζουν με όαση στα μάτια μας -και όχι στο πορτοφόλι μας.

Έχοντας αποδεχθεί τα λάθη του παρελθόντος, ας δούμε συγκεντρωτικά κάποιες συμβουλές, ώστε η επόμενη περίοδος εκπτώσεων να μην είναι εξίσου αιματηρή με τις υπόλοιπες.

  1. Κάνουμε έρευνα αγοράς

Το να στρέφουμε το βλέμμα μας μακριά από τους «πειρασμούς» καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν πρόκειται να μας βοηθήσει καθόλου κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Τουναντίον μάλιστα: πιανόμαστε απροετοίμαστοι και θεωρούμε κάθε έκπτωση ευκαιρία. Όμως, η αλήθεια απέχει πολύ μακριά από αυτό που βλέπουμε. Αυτό, θα είμαστε σε θέση να το διαπιστώσουμε αν από την αρχή της εκάστοτε σεζόν έχουμε μεριμνήσει να δούμε τις πραγματικές τιμές των προϊόντων που μας ενδιαφέρουν.

Έτσι, στις εκπτώσεις, θα έχουμε τη δυνατότητα να διακρίνουμε το πραγματικό ποσοστό έκπτωσης, που συνήθως είναι λίγο παραποιημένο. Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, το ότι σε hot περιόδους εκπτώσεων, οι αρχικές τιμές εμφανίζονται λίγο πιο «τσιμπημένες», με αποτέλεσμα το 40% έκπτωσης για παράδειγμα που βλέπεις στη βιτρίνα, να είναι στην πραγματικότητα 35%.

  1. Εστιάζουμε στην ποιότητα 

Και στη μόδα, η ποιότητα είναι αυτή που πρέπει να υπερτερεί της ποσότητας. Πολλά fast fashion brands, ενώ διακρίνονται ήδη για τις χαμηλές τιμές τους, κάνουν εκπτώσεις που σχεδόν εκμηδενίζουν το κόστος του εκάστοτε ρούχου. Brands, όμως, που ξέρουμε ότι είναι συνώνυμα της ποιότητας και της διαχρονικότητας, όπως τα γυναικεία παπούτσια Hogan, δίνουν έμφαση στην ποιότητα των υλικών κατασκευής. Επίσης, προτιμώντας ένα διαχρονικό κομμάτι έναντι ενός fast fashion, εξασφαλίζουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια παραμονής του στην ντουλάπα μας.

  1. Μένουμε πιστοί στη λίστα μας

Φυσικά και όλα μας τα ψώνια, από αυτά που κάνουμε σε σούπερ μάρκετ έως αυτά που κάνουμε στα καταστήματα ένδυσης, πρέπει να είναι καταγεγραμμένα σε μια λίστα. Με το ξεκίνημα μιας σεζόν, γράφουμε ό,τι χρειαζόμαστε και τίποτα παραπάνω. Έτσι, στην περίοδο των εκπτώσεων, δεν πέφτουμε με τα μούτρα στα μαγαζιά, δημιουργώντας νέες ανάγκες. Αντίθετα, ψωνίζουμε βάσει της δικής μας wishlist, στην οποία κατά πάσα πιθανότητα έχουμε σημειώσει κι εκείνα τα sneakers που πάντα θέλαμε.

Στόχος μας στις εκπτώσεις δεν πρέπει να είναι οι περισσότερες δυνατές αγορές, αλλά οι πιο συμφέρουσες, βάσει των δικών μας αναγκών. Αποφεύγοντας τις αυθόρμητες αγορές, μπορούμε να εξασφαλίσουμε το πραγματικό μας όφελος από την περίοδο των εκπτώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.