Latest News

Πρωτότυπα γλυπτά φτιαγμένα με… ευρώ!

Ο εικαστικός Gabriel Rufete ασχολείται με τη γλυπτική εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ έχει ειδικευτεί στη δημιουργία ανθρώπινων μορφών. Χρησιμοποιώντας κυρίως παράδοξα υλικά, αναπαριστά με τον καλύτερο τρόπο γυναικεία και αντρικά σώματα ή πρόσωπα, λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες εκθέσεις ανά τον κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε τις πρόσφατες δημιουργίες του, όλες κατασκευασμένες από εκατοντάδες λεπτά του ευρώ. «Η τεχνική είναι δύσκολη, γιατί πρέπει να δίνεις βάθος στα γλυπτά. Ειδικά σε όσα είναι ελλιπή, ένας λόγος παραπάνω! Μόνο έτσι έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις», λέει ο καλλιτέχνης.
Η χρονοβόρα διαδικασία περιλαμβάνει συγκέντρωση των νομισμάτων, καθάρισμα και συγκόλληση, ενώ οι εργασίες για κάθε γλυπτό μπορεί να διαρκέσουν από μερικές ημέρες μέχρι μήνες ολόκληρους.
«Χρησιμοποιώ στις δημιουργίες μου κυρίως μέταλλο και σύρμα, ενώ πρώτη φορά σκέφτηκα τα νομίσματα. Άλλωστε, νομίζω, τα σεντ του ευρώ είναι πια… άχρηστα! Εγώ τα κάνω χρηστικά και τους δίνω… νόημα και προοπτική!», επεξηγεί ο Gabriel.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.