Latest News

Ψυχική υγεία, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ανθρώπινης ύπαρξης

Η ψυχική υγεία είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ανθρώπινης ύπαρξης και επηρεάζει κάθε μέρος της ζωής μας. Όμως, πολλές φορές αγνοείται ή αντιμετωπίζεται υποτιμητικά, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν τη βοήθεια και τη φροντίδα που χρειάζονται. Σε αυτό το κομμάτι θα μιλήσουμε για το τι είναι η ψυχική υγεία, πώς μπορεί να βελτιωθεί και για τα πράγματα που μπορούν να την επηρεάσουν.

• Τι σημαίνει ψυχική υγεία;

Η συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική ευημερία ενός ατόμου ονομάζεται ψυχική υγεία. Αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και ενεργούμε. Επηρεάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το άγχος, κάνουμε επιλογές και αλληλεπιδρούμε με τους άλλους. Το να είστε ψυχικά υγιής δεν σημαίνει ότι δεν έχετε ψυχικές ασθένειες- σημαίνει ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα και να ζήσετε μια ευτυχισμένη, και παραγωγική ζωή.

Πράγματα που μπορούν να βλάψουν την ψυχική υγεία

Πολλά πράγματα επηρεάζουν την ψυχική υγεία, μπορούν να ενταχθούν σε τρεις ομάδες: βιολογικά, ψυχολογικά και κοινωνικά.

1. Βιολογικοί παράγοντες: Η γενετική προδιάθεση, νευροχημικές ανισορροπίες και η σωματική υγεία είναι παραδείγματα βιολογικών αιτιών.

2. Ψυχολογικοί παράγοντες: τραυματικά γεγονότα, ανησυχία και ο τρόπος που σκέψης.

3. Κοινωνικοί παράγοντες: περιλαμβάνουν τις αλληλεπιδράσεις με άλλους ανθρώπους, το εισόδημα και την κουλτούρα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ψυχική μας υγεία;

1. Να φροντίζουμε τον εαυτό μας

Το να φροντίζουμε τον εαυτό μας σημαίνει να τρώμε καλά, να είμαστε δραστήριοι και να κοιμόμαστε αρκετά. Αυτά τα εύκολα πράγματα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο πώς αισθανόμαστε.

2. Αντιμετώπιση του στρες

Το στρες είναι ένα αναλλοίωτο κομμάτι της ζωής. Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπιστεί μεταξύ άλλων με βαθιές αναπνοές, διαλογισμό και άσκηση. Η διαχείριση του χρόνου και ο καθορισμός προτεραιοτήτων μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του στρες.

3. Δημιουργία και διατήρηση κοινωνικών σχέσεων

Το να έχετε υγιείς δεσμούς με άλλους ανθρώπους μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα συναισθηματικά και διανοητικά. Πρέπει να περνάμε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά μας και να ζητάμε βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε.

4. Να λαμβάνουμε βοήθεια από έναν επαγγελματία

Όταν έχετε σοβαρές ψυχικές διαταραχές ή προβλήματα, πρέπει να ζητάτε βοήθεια από ειδικούς ψυχικής υγείας. Η λήψη θεραπείας και η λήψη φαρμάκων μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

5. Κάνοντας τους ανθρώπους να έχουν μεγαλύτερη αυτογνωσία

Η επίγνωση του εαυτού μας και των σκέψεών μας είναι σημαντική για την ψυχική υγεία. Γνωρίζοντας τον εαυτό μας, μπορούμε να καταλάβουμε τι χρειαζόμαστε και να βρούμε τρόπους να το αποκτήσουμε.

• Συμπέρασμα

Η ψυχική σας υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική σας υγεία και χρειάζεται φροντίδα και προσοχή. Μπορούμε να ζήσουμε μια πλήρη και ευτυχισμένη ζωή, ακόμη και όταν τα πράγματα πάνε στραβά, αρκεί να έχουμε τη σωστή βοήθεια και διαχείριση.

Συρίγου Μαρία-Θεοδοσία
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας



Click here for more...
from #Bangladesh #News aka Bangladesh News Now!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.