Latest News

Αγάπα τους “εχθρούς” σου… τους αποδυναμώνεις!

Την μεγαλύτερη ώθηση, για να προσπαθήσω περισσότερο, την πήρα μετά από μία απόρριψη. Αποφάσισα να μην επιτρέψω σε κανέναν άλλον να αμφισβητήσει τις ικανότητες μου.

Βελτιώθηκα, γυμνάστηκα, πάλεψα, εξελίχθηκα, περιποιήθηκα τον εαυτό μου και έγινα πολύ καλύτερος.

Και μετά, όλοι άλλαξαν απέναντι μου…

Την καλύτερη ενδοσκόπηση και αλλαγή, την έκανα μετά από ένα βαρύ λάθος μου. Το εντόπισα, το ανέλυσα, πήρα βοήθεια και ορκίστηκα να μην λειτουργήσω ποτέ πλέον έτσι.

Και από τότε, δεν πλήγωσα κανέναν ξανά…

Την μεγαλύτερη δύναμη, την απέκτησα μετά από ένα δυνατό τραύμα που μου προκάλεσαν. Ως γνωστόν, τα σπασμένα κόκκαλα είναι αυτά που γίνονται τα πιο ισχυρά και έτσι και γω θωράκισα την ψυχή μου με ατσάλινο πλέγμα και κανείς δεν θα μπορέσει πλέον να την διαπεράσει.

Και τότε, όλοι έγιναν αδύναμοι…

Την πιο ουσιαστική αγάπη στον εαυτό μου, την έδωσα όταν έμεινα μόνος μου. Όταν όλοι με εγκατέλειψαν και αναγκάστηκα να συμβιώσω με τον ίδιο μου τον εαυτό, χωρίς να έχω δίπλα μου κανέναν.

Τότε με έκανα φίλο, με αγάπησα και δεν χρειάστηκε ποτέ ξανά να συμβιβαστώ και να ανεχθώ καταστάσεις που με πλήγωναν – για να μην μείνω μόνος μου. Διότι δεν είχα ανάγκη κανέναν.

Και τότε, με αγάπησαν και οι υπόλοιποι…

Το ισχυρότερο επίτευγμα μου, ήταν όταν ο πόνος με ξεπέρασε…και τον έκανα φίλο. Ο πόνος είναι δυνατό και διάφανο συναίσθημα και σε κάνει να τα βλέπεις όλα πιο καθαρά. Κι όταν πλέον γίνει φίλος σου, δεν τον φοβάσαι, δεν σε ενοχλεί, δεν σε εξουσιάζει.

Και τότε, σταμάτησα να φοβάμαι….

Το πολυτιμότερο μάθημα, το πήρα μετά από ένα ψέμα που με διέλυσε. Και έκτοτε, σταμάτησε να με απασχολούν τα ψέματα των άλλων. Σκέφτηκα ότι πάντα θα τα λένε…θα καθορίζουν την δική τους ψεύτικη ζωή, και θα τους παρατήσω στην δυστυχία τους.

Έκτοτε, δεν ξαναασχολήθηκα… δικό τους θέμα! Ο ψεύτης έχει πάντα το πρόβλημα!

Την σημαντικότερη εκκαθάριση – συγγενών, φίλων και γνωστών – την έκανα μετά από ένα πρόβλημα υγείας. Είδα ποιος πραγματικά είναι δίπλα μου και απομάκρυνα όλα εκείνα τα σκουπίδια που απομυζούσαν το αίμα μου.

Και από τότε, έχω μόνο αγαπημένα πρόσωπα γύρω μου….

Την ουσιαστικότερη εμπειρία, την απέκτησα, από μία καταστροφική σχέση. Είχα πλέον την διαύγεια, να μην αγνοώ τα σημάδια και να μην περιμένω πλέον ότι οι άνθρωποι θα αλλάξουν. Κανένας δεν αλλάζει και γι’αυτό αλλάζεις εσύ τον άνθρωπο…και ησυχάζεις.

Από τότε δεν άλλαξα κανέναν…

Ποιος είπε λοιπόν, ότι το ψέμα, η απόρριψη, ο πόνος, η μοναξιά, τα τραύματα και τα λάθη, είναι άσχημα;

Δεν θα τα άλλαζα με τίποτα.
Με την σωστή διαχείριση, γίνονται τα δυνατότερα όπλα.

Είναι οι “εχθροί”….που με έκαναν καλύτερο πολεμιστή.

Είναι οι “εχθροί”…που με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Αγάπα λοιπόν τους “εχθρούς” σου.

Τους αποδυναμώνεις και τους κάνεις πολύτιμα βοηθήματα!

Μάνος Σαμοθρακής



Click here for more...
from #Bangladesh #News aka Bangladesh News Now!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.