Latest News

Έξυπνα tips για πολυάσχολες μαμάδες


Τι και αν έγινες μανούλα; Παραμένεις μια εργαζόμενη γυναίκα, σύζυγος και νοικοκυρά και αυτοί οι συγκρουόμενοι αρκετές φορές ρόλοι αρχίζουν να σε πιέζουν και πολλές φορές να σε πανικοβάλλουν; Δεν χρειάζεται να ανησυχείς! Βρες παρακάτω τα πιο έξυπνα tips για πολυάσχολες μαμάδες και μάθε πως μπορείς να τα βγάζεις πέρα χωρίς άγχος στην καθημερινότητά σου. 

Φτιάξε μια λίστα με τις δουλείες σου

Οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ, ιδίως αν έχεις μικρά παιδιά, ωστόσο αν τις οργανώσεις κατάλληλα έχεις μια πιθανότητα να προλάβεις να κάνεις τις πιο βασικές από αυτές. Σημείωσέ τις με σειρά προτεραιότητας σε ένα χαρτί που θα τοποθετήσεις σε εμφανές σημείο, π.χ. στο ψυγείο και θα δεις ότι θα γίνονται πολύ πιο γρήγορα από ότι προηγουμένως. 

Αναζήτησε τα κατάλληλα προϊόντα 

Αφού φτιάξεις την λίστα σου φρόντισε να προμηθευτείς τα κατάλληλα προϊόντα και θα δεις πόσο ευκολότερες θα είναι οι οικιακές εργασίες σου. Κάνε μια έρευνα αγοράς στο σούπερ μάρκετ ή το διαδίκτυο και συμβουλέψου τις φίλες σου ή την μαμά σου για το ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά καθαριστικά, ποια είναι τα καλύτερα βρεφικά απορρυπαντικά https://www.eurekababy.gr/eureka-new-born/ και σε ποια πολυκαθαριστικά αξίζει να επενδύσεις. Θα δεις ότι τα εξειδικευμένα αυτά προϊόντα θα σου λύσουν τα χέρια. 

Ζήτησε βοήθεια 

Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να θέλεις να έχεις τον πλήρη έλεγχο των οικιακών εργασιών και να κάνεις τις δουλειές με τον δικό σου τρόπο, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό να ζητήσεις βοήθεια από τον σύντροφό σου. Αποφασίστε από κοινού ποιες οικιακές εργασίες θα αναλάβει ο καθένας και φτιάξτε ένα πρόγραμμα το οποίο θα φροντίσετε να τηρείτε. Φυσικά θα υπάρξουν φορές που θα ξεφύγετε από αυτό, ωστόσο σε γενικές γραμμές θα έχεις εξασφαλίσει μια μεγάλη βοήθεια. 

Εκπαιδεύσου στο multitasking

Το multitasking, ή αλλιώς το να κάνεις δύο ή περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο. Πάρε μαζί σου το μωρό σου στις εξωτερικές δουλειές, κάνε τις δουλειές του σπιτιού με την βοήθεια των παιδιών τα οποία θα το δουν ως παιχνίδι και πήγαινε για ψώνια μαζί με τα μικρά σου που θα το εκλάβουν ως την τέλεια ευκαιρία για βόλτα. Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτείς αλλά πολύ σύντομα θα συνηθίσεις και θα το βρίσκεις χάσιμο χρόνου να μην κάνεις πολλές δραστηριότητες την ίδια στιγμή! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.