Latest News

Όλυμπος: Το ορεινό χωριό “στολίδι” της Καρπάθου – Το CNN έγραψε πως είναι μια σπάνια ευκαιρία να δούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε συνηθισμένοι!

 


Η Όλυμπος είναι ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά στην Ελλάδα, που το CNN έγραψε γι’ αυτό πως είναι μια σπάνια ευκαιρία να δούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε συνηθισμένοι!


Φωλιασμένο μεταξύ δύο βουνοκορφών σε υψόμετρο 310 μέτρων, το χωριό είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο όμορφους οικισμούς του νησιού – και ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη ολόκληρης της Ελλάδας. Το CNN μάλιστα έγραψε γι’ αυτό το πανέμορφο χωριό της Καρπάθου, πως είναι μια σπάνια ευκαιρία να δούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε συνηθισμένοι!



Η μια πλευρά της Ολύμπου είναι απόκρημνη ενώ η ανατολική της πιο ομαλή και με πρόσβαση στο επίνειό της, το Διαφάνι. Η δημιουργία του οικισμού αποδίδεται στις επιδρομές των πειρατών, που ανάγκασαν τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σε ορεινά και δυσπρόσιτα μέρη του νησιού.



Περιήγηση στο μεσαιωνικό χωριό της Καρπάθου


Η αρχιτεκτονική της Ολύμπου παραπέμπει στους μεσαιωνικούς νησιωτικούς οικισμούς και αυτή την εικόνα θα αντικρίσει σχεδόν αναλλοίωτη ο ταξιδιώτης. Αποκομμένη από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, με δυσκολία επικοινωνίας ακόμα και με την υπόλοιπη Κάρπαθο, η Όλυμπος ανέπτυξε τη δική της πολιτισμική παράδοση με πολλά στοιχεία της να διατηρούνται ακόμα.



Μια περιήγηση στο παραδοσιακό αυτό χωριό και θα ανακαλύψετε τα μυστικά αυτής της κοινότητας με τις πολύ παλιές, μικρές χριστιανικές ορθόδοξες εκκλησίες και τους πολυάριθμους ανεμόμυλους της, μερικοί από αυτούς εξακολουθούν να δουλεύουν μέχρι σήμερα.



Θα περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα σοκάκια του ορεινού χωριού, θα θαυμάσετε τον μοναδικό σχεδιασμό των τυπικών σπιτιών των Καρπαθίων και θα συναντήσετε τις ντόπιες γυναίκες που εξακολουθούν να είναι ντυμένες με την παραδοσιακή φορεσιά τους.



Θα συναντήσετε τεχνίτες που κατασκευάζουν τις παραδοσιακές δερμάτινες μπότες και άλλους που κάνουν μουσικά όργανα για γιορτές και πανηγύρια. Θα επισκεφθείτε επίσης το πολιτιστικό μουσείο της Ολύμπου για να ρίξετε μια ματιά στην πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.



Το μεσημέρι μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα σε μια από τις μικρές ταβέρνες όπου μπορείτε να δείτε πώς προετοιμάζονται τα τοπικά πιάτα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.