Latest News

Θα υπήρχαν τα μαθηματικά αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι;

 


Δημιουργήσαμε μαθηματικές έννοιες που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας ή είναι τα μαθηματικά η μητρική γλώσσα του σύμπαντος;


Ο Jeff Dekofsky εντοπίζει μερικά διάσημα επιχειρήματα σε αυτή την πολυσυζητημένη ερώτηση.


Στο βίντεο που ακολουθεί θα μάθουμε για την άποψη του Ευκλείδη, ο οποίος υποστήριζε πως η ίδια η φύση είναι η φυσική έκφραση των μαθηματικών νόμων αλλά και για τον Leopold Kronecker, καθηγητή μαθηματικών του 19ου αιώνα, ο οποίος συμπύκνωσε τη γνώμη του στην περίφημη φράση του: “Ο Θεός δημιούργησε τους αριθμούς. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανθρώπινο δημιούργημα” .


Επίσης, θα γνωρίσουμε την άποψη των μαθηματικών David Hilbert, Henri Poincare και άλλων σημαντικών επιστημόνων, καθώς επίσης και μερικά παραδείγματα της χρησιμότητας των μαθηματικών για την περιγραφή φαινομένων στη φύση.


Η απάντηση ίσως εξαρτάται από την οπτική γωνία που επιθυμεί κανείς να εξετάσει το ερώτημα. Ίσως πάλι στην προσπάθεια αναζήτησης της απάντησης, οδηγηθεί σε έναν φαύλο κύκλο.


Σκεφτείτε το εξής: αν υπήρχε ένας αριθμός δέντρων, αλλά δεν υπήρχε κανείς για να τα μετρήσει, θα υπήρχε αυτός ο αριθμός;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.