Latest News

Η σκηνή με τον Βασίλη Αυλωνίτη που δεν μπορούσαν να τη γυρίσουν λόγω γέλιων κι έγραψε ιστορία

 Ο ηθοποιός είχε ένα σύντομο πέρασμα στη «Σωφερίνα», αλλά άφησε το αποτύπωμά του



Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες κωμικούς ηθοποιούς, ατόφιο ταλέντο και «μαέστρος» στις γκριμάτσες και τους αυτοσχεδιασμούς. Ο λόγος για τον Βασίλη Αυλωνίτη, ο οποίος έχει γράψει τη δική του λαμπρή ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο, ενώ άφηνε το αποτύπωμά του σε κάθε ρόλο που υποδυόταν.

Ως πρωταγωνιστής, ως δεύτερος ρόλος ακόμα και ως γκεστ σταρ, το ανυπέρβλητο ταλέντο του ηθοποιού, ξεχώριζε. Και έμενε στη συνείδηση του κοινού. Χαρακτηριστική, άλλωστε, είναι η εμφάνισή του στην ταινία η «Σωφερίνα» με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη και Αλέκο Αλεξανδράκη.

Και μπορεί ο Αυλωνίτης στην ταινία να κάνει ένα γκεστ ως μάρτυρας στο δικαστήριο, όμως, ο γύλος Σπανοβαγγελοδημήτρης Νικόλαος του Νικολάου που υποδυόταν, έγραψε κινηματογραφική ιστορία. Και μέχρι σήμερα δακρύζουμε από τα γέλια σαν να βλέπουμε για πρώτη φορά τη σκηνή του δικαστηρίου και τη στιχομυθία του με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Και το ίδιο συνέβη και με το συνεργείο, όταν γυριζόταν η ταινία. Η συγκεκριμένη σκηνή του αλλήθωρου γύλου με το δύσκολο επίθετο ήταν τόσο ξεκαρδιστική που χρειάστηκαν περισσότερες από δέκα λήψεις, όπως είχε αποκαλύψει ο Αλέκος Σακελλάριος, για να γυριστεί αφού οι πάντες γελούσαν και διέκοπταν το γύρισμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.