Latest News

Μαίρη Αρώνη - Εκλεκτή πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου, που με την έντονη σκηνική της παρουσία σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή της ελληνικής σκηνής.


Εκλεκτή πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου, που με την έντονη σκηνική της παρουσία σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή της ελληνικής σκηνής, ερμηνεύοντας πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, τόσο του κλασσικού, όσο και του σύγχρονου δραματολογίου.

Η Μαίρη Αρώνη γεννήθηκε το 1914 στην Αθήνα και φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και το Μουσικό Λύκειο Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1935, με το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Συνεργάστηκε με τους Κώστα Μουσούρη, Βάσω Μανωλίδου, Δημήτρη Χορν, το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη, το Εθνικό, στη Δραματική Σχολή του οποίου και δίδαξε, ενώ ηγήθηκε προσωπικού θιάσου από το 1944 έως το 1960.

Πρωταγωνίστρια από τις κορυφαίες του θεάτρου μας, ξεχώρισε ως Έντα Γκάμπλερ, Βασίλισσα Αμαλία, Λυσιστράτη, Στέλλα Βιολάντη, Κλυταιμνήστρα, Μαντώ Μαυρογένους, Κατερίνα («Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι»), Φαίδρα, Βασίλισσα Ελισάβετ κ.α. Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε ελάχιστες ταινίες, δυο από τις οποίες, όμως, έγιναν μεγάλες επιτυχίες: «Μικροί και μεγάλοι εν δράση» (1963) και «Μια τρελή τρελή οικογένεια» (1965).

Πέθανε στις 16 Ιουλίου 1992.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.