Latest News

5 Πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Λάρισα


Ο  Πηνειός ποταμός   που τη διασχίζει είναι το «ατού» της, οι ομορφιές της, όμως, δεν περιορίζονται εκεί. Η  Λάρισα  , ως πρωτεύουσα του νομού και της ομώνυμης επαρχίας αποτελεί εμπορικό, βιομηχανικό, διοικητικό, συγκοινωνιακό και αγροτικό κέντρο ολόκληρης της Θεσσαλίας, ενώ «κρύβει» και  τεράστια ιστορία  , αφού σε αυτήν ανακαλύφθηκαν  αρχαίοι οικισμοί  που μετράνε χιλιάδες χρόνια. Η αστική της πλευρά ομορφαίνει με τις μεγάλες πλατείες, τους πεζοδρόμους, τα πάρκα που τη χαρακτηρίζουν και τα βουνά που την περικλείουν, από την Όσσα και το Μαυροβούνι, μέχρι τον Όλυμπο και τον Τίτανο.

Δείτε τι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να κάνετε, αν αποφασίσετε να «γράψετε»  354 χιλιόμετρα   προς τη Θεσσαλία, στο κοντέρ του αυτοκινήτου σας.

Βόλτα στο δημοτικό πάρκο Αλκαζάρ



Όπως κάθε πόλη, έτσι και η Λάρισα έχει (τουλάχιστον) ένα σημαντικό, σήμα-κατατεθέν πάρκο, γεμάτο πράσινο. Το πάρκο Αλκαζάρμετρά  100+ χρόνια ζωής   και είναι το σημείο-όαση για τους ανθρώπους της πόλης, με πράσινο, σιντριβάνια, πεζοδρόμους, παιδικές χαρές, υπαίθριο θέατρο, γήπεδα κ.ο.κ., όπου μπορούν είτε να χαλαρώσουν, είτε να επιδοθούν σε κάποια δραστηριότητα (γκολφ, ποδόσφαιρο κ.λπ.). Στο πάρκο θα βρείτε το  Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης  του Φιλόλαου Τλούπα, ενώ απέναντι θα θαυμάσετε το  Μνημείο του Ιπποκράτη  . Ό,τι κι αν κάνετε, ο Πηνειός θα σας συντροφεύει πάντα.


Περιήγηση στο Λόφο του Φρουρίου  



Ανηφορίζοντας στο Λόφο από την κεντρική πλατεία (Δημάρχου Σάπκα) θα συναντήσετε  πλήθος μνημείων   παλαιοχριστιανικής, βυζαντινής και οθωμανικής περιόδου. Εκεί θα βρείτε και το  Μπεζεστένι  , μια μεγάλη σκεπαστή αγορά που κτίσθηκε από τους Οθωμανούς τέλη 15ου με αρχές του 16ου αιώνα, όπου σήμερα σώζονται μόνο οι περιμετρικοί τοίχοι του κεντρικού οικοδομήματος. Στην  πλατεία Λαμπρούλη,  όπου βρίσκεται το Μπεζεστένι, θα βρείτε και τμήματα από τα παλαιοχριστιανικά λουτρά του 6ου αιώνα, της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Αγίου Αχιλλίου κ.ά.

Περατζάδα στους πεζοδρόμους και ποδήλατο στους ποδηλατοδρόμους 



Αν μη τι άλλο, η Λάρισα είναι γεμάτη πεζοδρόμους, με κάποιους να είναι πιο ήσυχοι από άλλους. Αν θέλετε να βρεθείτε ανάμεσα σε κόσμο και να περπατήσετε στα μαγαζιά, τότε η  Κούμα και η Ασκληπιού  είναι το μέρος σας. Στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης και γύρω του θα βρείτε ό,τι τραβήξει η όρεξή σας, από εμπορικά καταστήματα μέχρι μεζεδοπωλεία, καφετέριες και χώρους διασκέδασης, ενώ στην  οδό Πανός   θα κάνετε σίγουρα μια στάση για ψητά και μεζέδες. Κι αν είστε φίλοι του ποδηλάτου, μην παραλείψετε να νοικιάσετε ή να πάρετε μαζί σας το δικό σας, για να απολαύσετε βόλτες στους ποδηλατοδρόμους της πόλης.


Δημοτική Πινακοθήκη



Επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Κατσίγρα. Ιδρύθηκε το 1983, στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο στη Λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου και αποτελεί την 3η σπουδαιότερη πινακοθήκη της Ελλάδας. Σε μια επίσκεψη σε αυτή θα βρείτε  750 πίνακες ζωγραφικής  από τον 19ο και τον 20ο αιώνα, καλλιτεχνικό εργαστήρι και άλλα  410 έργα γλυπτικής, ζωγραφικής και χαρακτικά.  Μην χάσετε μια επίσκεψη εκεί, αν είστε λάτρεις της τέχνης.


Χαλάρωση για καφέ και ποτό  



Η Λάρισα δεν κυκλοφορεί άδικα ως «πόλη του καφέ», αφού έχει φτάσει στο παρελθόν να διαθέτει πάνω από  1500 χώρους  για καφέ. Στην  πλατεία Ταχυδρομείου  θα βρείτε δεκάδες καφετέριες, αφού αποτελεί την πιο ζωντανή πλατεία της πόλης, ενώ μέρη για καφέ θα βρείτε και ανηφορίζοντας από το Αρχαίο Θέατρο στο λόφο του Φρουρίου, όπως και στους πεζοδρόμους που αναφέραμε προηγουμένως, όπου μπορείτε να πιείτε και το ποτό σας σε νυχτερινά μαγαζιά. Ακόμη, γύρω από τη φωταγωγημένη  πλατεία του Δημάρχου Αριστείδη Λαμπρούλη  θα βρείτε διάφορα μπαράκια για βραδινές βόλτες και κοκτέιλ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.