Latest News

Καταρράκτες «κρυμμένοι» στα ορεινά του νομού Άρτας


Ιδιαίτερη φυσική ομορφιά κρύβουν τα ορεινά του νομού Άρτας, όπου βρίσκονται ορισμένοι από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της Ηπείρου.

Κάμερα τοποθετημένη σε drone κατέγραψε σπάνια και εντυπωσιακά πλάνα από καταρράκτες της ορεινής Άρτας.

Μετά από 20 λεπτά πεζοπορίας, ξεκινώντας από τα Θεοδώριανα -χωριό του νομού Άρτας που είναι χτισμένο σε πλαγιά των ανατολικών Τζουμέρκων- συναντά κανείς του καταρράκτες της Σούδας.

Ένας ακόμη όμορφος καταρράκτης είναι ο Παλίομυλος, στον οποίο η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη, καθώς πλέον το μονοπάτι που υπήρχε εκεί, έχει καταρρεύσει. Ο καταρράκτης βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από τον οικισμό Αβαρίτσα.

Στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, πάνω από το χωριό Καταρράκτης και κοντά στο χωριό Κρυοπηγή, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 800 μέτρων στα Αθαμανικά Όρη, συναντώνται οι «Δίδυμοι Καταρράκτες», με τα παιχνίδια της φύσης να χαρίζουν όμορφα πλάνα στον φακό.

Καταρράκτης ονομάζεται συνηθέστερα το τμήμα ποταμού, τα νερά του οποίου πέφτουν απότομα από μεγάλο ύψος σε χαμηλότερο επίπεδο.

Κύρια στοιχεία ενός καταρράκτη είναι το εύρος του χείλους του, το ύψος του (ύψος υδατόπτωσης), η κλίση του και ο όγκος του καταρρέοντος νερού ανά ώρα, ή 12ωρο, ή 24ωρο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.