Latest News

Διάσημος ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης δράσης θα κάνει το Καρπενήσι... Ασπεν

Ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες δράσης στον κόσμο με ελληνική καταγωγή, στρέφει την κάμερά του σε μια διαφορετική κατεύθυνση: την Ελλάδα που τόσο αγαπά.


Όταν ήταν μικρός, ο ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Παπανικολάου (Constantine Papanicolaou) ο οποίος ζει στην Καλιφόρνια, πέρασε αμέτρητα καλοκαίρια με τους παππούδες του στην Ελλάδα. Εβλεπε τα τεράστια βουνά και εντυπωσιαζόταν, αλλά δεν μπορούσε να τα φανταστεί με χιόνι.

Μεγαλώνοντας, έγινε διάσημος σκηνοθέτης αθλημάτων δράσης, περιοδεύοντας σε όλο τον κόσμο και δημιουργώντας ταινίες για μεγάλες εταιρείες όπως η Oakley και η Red Bull.

Έγινε ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες δράσης του κόσμου και τώρα αποφάσισε να στρέψει την κάμερά του σε μια διαφορετική κατεύθυνση: την Ελλάδα.

Οπως λέει ο ίδιος, έχει κουραστεί να ακούει μόνο αρνητικά πράγματα για τη χώρα που αγάπησε τόσο πολύ, και έτσι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα ταλέντα και τις ικανότητές του για να κάνει κάτι θετικό για την Ελλάδα.


«Η Ελλάδα έχει υπέροχα βουνά καλυμμένα από χιόνι και μια χειμερινή περίοδο που εκτείνεται από τον Δεκέμβριο έως στον Μάιο. Το μόνο που της λείπει είναι λίγο promotion» τονίζει.

Για να βοηθησει την Ελλάδα, αποφάσισε να κάνει εκείνος το promotion και να δημιουργήσει μια απίστευτη ταινία με θέμα το σκι γυρισμένη στα μαγευτικά χιονισμένα ελληνικά βουνά.


Ο ίδιος λέει για αυτό το project:

«Πρόσφατα ακούστηκαν πολλά άσχημα νέα για την Ελλάδα. Θα έχετε ακούσει κάποια από αυτά.

Οικονομικά, πολιτικά, περίπλοκα πράγματα. Για όσους αγαπούν την Ελλάδα αυτή η κατάσταση είναι πολύ δυσάρεστη. Ενώ περνούν οι μέρες, οι μήνες όλο αυτό συνεχίζεται και μας κάνει όλους να νιώθουμε ανήμποροι να βοηθήσουμε. Ομως, αυτή είναι η ευκαιρία σας για να κάνετε κάτι για αυτό.

Αυτό το φιλμ, το «Frozen Ambrosia», έχει τη δυνατότητα να βάλει την Ελλάδα στον χάρτη ως προορισμό για σκι και σνόουμπορντ. Αλλά χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να τα καταφέρω. Μέχρι αυτό το σημείο πλήρωσα για αυτό το project από την τσέπη μου. Τα πλάνα έχουν τραβηχτεί, το υλικό είναι έτοιμο. Αλλά χρειάζομαι βοήθεια για να το ολοκληρώσω».

«Κουράστηκα να ακούω αρνητικά για την Ελλάδα»

Ο Κωνσταντίνος, ο οποίος έχει κουραστεί να ακούει μόνο αρνητικά πράγματα για τη χώρα που αγάπησε τόσο πολύ, χρησιμοποιησε τα ταλέντα και τις ικανότητές του για να κάνει κάτι θετικό για την Ελλάδα.

Μετά από αρκετές επισκέψεις σε πανέμορφα βουνά της Ελλάδας, συνεργάστηκε με ντόπιους σκιέρ και snowboarders και συγκέντρωσε όλα τα πλάνα που χρειάζεται για να κάνει μια ταινία που πιστεύει ότι θα βοηθήσει στην ενίσχυση της χώρας ως χειμερινός τουριστικός προορισμός. Εμπνευσμένος από τους θεούς του Ολύμπου, έχει ονομάσει το φιλμ του «Frozen Ambrosia» δηλαδή κατεψυγμένη Αμβροσία.Η καμπάνια για να συγκεντρώσει χρήματα

Για να καταφέρει να υλοποιήσει αυτό το έργο άρχισε μια εκστρατεία Kickstarter για να χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της ταινίας του.


Ως Έλληνας της διασποράς, ελπίζει ότι Έλληνες από όλο τον κόσμο που νοιάζονται για την Ελλάδα όσο και ο ίδιος, θα τον βοηθήσουν.Το βίντεο κλείνει με τον Κωνσταντίνο να μιλάει ελληνικά: Λοιπόν, σας ευχαριστώ πολύ και θα τα πούμε πάνω σε ένα βουνό χιονισμένο. Στην Ελλάδα.

Η καμπάνια του Κωνσταντίνου έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 9.000 δολάρια αλλά έχει ακόμα να καλύψει μεγάλη απόσταση μέχρι τα 75,000 δολάρια που είναι ο συνολικός στόχος.


Έχει ακόμα 23 ημέρες για να συγκεντρώσει το ποσό. 


Ολα είναι made in Greece

Όπως και το ίδιο το φιλμ, όλα όσα χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία είναι ελληνικά. Και φυσικά οι σκιέρ που εμφανίζονται είναι Ελληνες.


Τα χειροποίητα σκουφάκια είναι από το Καρπενήσι. Τα T-shirts και τα Hoodies τα έχει σχεδιάσει ο Δημήτρης Λιόσης, ένα από τα πρώτα παιδιά που έκαναν snowboard στην Ελλάδα, πριν από 25 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.