Latest News

Πως κατέληξαν οι "Μικρές Νοθείες" στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και πως γράφτηκε για τον Σωκράτη Μάλαμα το τραγούδι "Του Χρόνου Τα Σκυλιά"!!!





Ο Οδυσσέας Ιωάννου θυμάται πώς έγραψε τις "Μικρές Νοθείες" και το "Του Χρόνου Τα Σκυλιά" για τον Σωκράτη Μάλαμα, πώς κατέληξε στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και πώς το ένα "γέννησε" το άλλο.


"Περίπου στις αρχές του 1997 μου ζήτησε κανα-δυο στίχους ο Σωκράτης Μάλαμας για τον επόμενο δίσκο του. Του έγραψα τις “Μικρές νοθείες”. Ο καιρός περνούσε, ο Σωκράτης δεν έλεγε να μπει στο στούντιο και όσες φορές συναντηθήκαμε δεν αναφερθήκαμε ποτέ σε αυτό το τραγούδι. Αρχές του 1998 μου προτείνει ο Θάνος Μικρούτσικος να κάνουμε έναν ολόκληρο δίσκο μαζί – τον πρώτο προσωπικό μου- και αρχίζω να γράφω. 

Το φθινόπωρο του 1999, λίγο πριν μπούμε στο στούντιο για την ηχογράφηση του δίσκου –με ερμηνευτή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου– του δίνω και τις “Μικρές νοθείες”. Τις μελοποιεί αμέσως και κατά την διάρκεια της ηχογράφησης αισθανόμαστε όλοι πως αυτό θα είναι το τραγούδι του δίσκου. Υπήρχαν αρκετά που μας άρεσαν αλλά εκείνο σαν να είχε κάποιο σημάδι επάνω του από την αρχή. Ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι από την τελική μορφή του τραγουδιού, και ένα βράδυ επιστρέφοντας σπίτι μου από το στούντιο Sierra, μου τηλεφωνεί ο Σωκράτης. “Οδυσσέα, το θυμάσαι εκείνο το τραγουδάκι που μου είχες δώσει; Με παίδεψε πολύ αλλά το έφτιαξα τελικά και νομίζω πως είναι μία από τις καλύτερες μελωδίες που μου έχουν βγει!”

Αρχίζω να του ψελλίζω πως δεν το είχαμε κουβεντιάσει δύο χρόνια σχεδόν, και θεώρησα πως δεν του άρεσε. Του εξήγησα πως μόλις το είχαμε ηχογραφήσει με τον Θάνο και τον Βασίλη και πως επρόκειτο για ένα από τα δυο-τρία δυνατότερα τραγούδια του δίσκου. Στενοχωρήθηκε μία, στενοχωρήθηκα δύο και το ίδιο βράδυ κάθομαι και του γράφω το “Του χρόνου τα σκυλιά”. Του το έστειλα την επομένη με την υποσημείωση “αν σου αρέσει κάντο, δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω, αλλά θα σε παρακαλούσα να μην μου βάλεις ποτέ να ακούσω τη δική σου μελοποίηση στις “Μικρές νοθείες” ούτε να μου πεις ποτέ αν την χρησιμοποίησες για άλλο τραγούδι και ποιο τραγούδι είναι αυτό”... Το “Του χρόνου τα σκυλιά” το συμπεριέλαβε λίγους μήνες αργότερα στο δίσκο του “Ο φύλακας κι ο βασιλιάς”.

Στο δίσκο “Θάλασσα στη σκάλα” αφιέρωσα τις “Μικρές νοθείες” στον αγαπημένο μου Άλκη Αλκαίο, ως αντίδωρο στο τραγούδι “Για μια Ντολόρες” που μου είχε αφιερώσει εκείνος στον δίσκο με τον Θάνο και τον Μητροπάνο “Στου αιώνα την παράγκα”."





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.