Latest News

Δείτε το παντοπωλείο "Η χρυσές καρδιές" στο οποίο γυρίστηκε η ταινία "Της κακομοίρας (Ζήκος)"

Το κτίριο στο οποίο σήμερα στεγάζεται το καφέ-ουζερί «Ο ακροβάτης», στη συμβολή των οδών Ψαρών και Μαιζώνος, έχει ιστορία τουλάχιστον εκατόν είκοσι ετών. Πρόκειται για τρία μαγαζιά που κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων συνδέθηκαν και διαχωρίστηκαν πολλές φορές. 

Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως σχολή χορού, ενώ επί σειρά ετών ένα μέρος του λειτούργησε ως μπακάλικο με την επωνυμία «Οινοπαντοπωλείον “Η χρυσές καρδιές”». Στο μπακάλικο αυτό γυρίστηκε η ταινία Της κακομοίρας, γνωστή ως Ο μπακαλόγατος



Οι τελευταίοι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, οι αδελφοί Ζαραμπούκα, συνταξιοδοτήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, και το κτίριο έμεινε κλειστό για πολλά χρόνια. 

Από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο του 2008 έγινε ανακαίνιση του χώρου από τον Γιάννη Ζωγράφο, τη Λίνα Χαλδεάκη και την Ελένη Γιαννοπούλου, ιδιοκτήτες του «Ακροβάτη», που άρχισε να λειτουργεί από τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 1993-94 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 160ού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έκαναν ρεπορτάζ για το παντοπωλείο «Η χρυσές καρδιές», τραβώντας φωτογραφίες του κλειστού πλέον μαγαζιού και παίρνοντας συνέντευξη από τους αδελφούς Ζαραμπούκα, οι οποίοι είχαν ήδη    συνταξιοδοτηθεί. Το ρεπορτάζ αυτό δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 9ης Μαΐου 1994 της Ελευθεροτυπίας, ύστερα από επίσκεψη των μαθητών στα γραφεία της εφημερίδας.

Η κεντρική είσοδος του παντοπωλείου (Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης 1993-94 για το ρεπορτάζ που ετοίμασαν με θέμα το παλιό παντοπωλείο της γειτονιάς "Η χρυσές καρδιές".)
Η είσοδος προς το υπόγειο του παντοπωλείου, επί της οδού Μαιζώνος
Η γωνία του παντοπωλείου
Η ανακοίνωση των ιδιοκτητών μετά το κλείσιμο του παντοπωλείου 
Το ρεπορτάζ των μαθητών για το παντοπωλείο "Η χρυσές καρδιές" δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 9ης Μαΐου 1994 της Ελευθεροτυπίας, ύστερα από επίσκεψη της τάξης στα γραφεία της εφημερίδας. Ο τίτλος του δημοσιεύματος προέρχεται από χειρόγραφο σημείωμα των ιδιοκτητών, το οποίο είχαν αναρτήσει στην είσοδο του παντοπωλείου μετά τη συνταξοδότησή τους και παρέμεινε εκεί για αρκετά χρόνια.


Το κτίριο όπως είναι σήμερα (καφέ-ουζερί "Ο Ακροβάτης")
Το κτίριο όπως είναι σήμερα (καφέ-ουζερί "Ο Ακροβάτης")
Από τις εργασίες ανακαίνισης (καλοκαίρι 2008)
Από τις εργασίες ανακαίνισης (καλοκαίρι 2008)
Από τις εργασίες ανακαίνισης (καλοκαίρι 2008)
Από τις εργασίες ανακαίνισης (καλοκαίρι 2008)
Από τις εργασίες διακόσμησης (καλοκαίρι 2008)
Από τις εργασίες διακόσμησης (καλοκαίρι 2008)
Ο εσωτερικός χώρος μετά την ανακαίνιση

















ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.