Latest News

Τα Γιάννενα του ΤΟΤΕ και του ΤΩΡΑ

Μια ματιά στο τότε και στο τώρα από το προσωπικό αρχείο του Χάρη Μπινώλη



Μέσα στο πέρασμα του χρόνου ο Χάρης Μπινώλης συγκέντρωσε ένα σημαντικό αριθμό φωτογραφιών από την πόλη μας και όχι μόνο.
 
Ιτς Καλέ


Τώρα ξαναβγάζει φωτογραφίες από χαρακτηριστικά σημεία των Ιωαννίνων, στο ίδιο μέρος, με την ίδια μηχανή, μια παλιά AGFA, που ακόμα λειτουργεί άψογα, ανακαλύπτοντας τις αλλαγές που επέφερε το πέρασμα του χρόνου.


Οι δρόμοι και τα στενά σοκάκια μας έγιναν λεωφόροι, τα παλιά πετρόχιστα σπίτια έγιναν πολυκατοικίες, αρχοντικά αφέθηκαν στην τύχη τους, η εικόνα της παραλίμνιας περιοχής έχει αλλάξει πολύ, τα Γιάννενα έγιναν μέσα σε 40 χρόνια μια μεγαλούπολη.
 
Νησί


Μια ματιά στο «τότε» και μια ματιά στο «τώρα» μας δείχνει την επέμβαση του χρόνου και του ανθρώπου στο γιαννιώτικο τοπίο.   

Σκάλα


Σφαγεία


Οδός Στρατηγοπούλου


Τουριστικό Περίπτερο Φρόντζου


Ντραμπάτοβα


Το «Κάποτε στα Γιάννενα» είναι μια σελίδα στο facebook, που αναρτά παλιές ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες από τα Γιάννενα. Φωτογραφίες από λήψεις γνωστών φωτογράφων, που από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι σήμερα, αποτύπωσαν με το δικό τους φακό την πόλη μας. Από τους αδελφούς Μανάκια, τον Fred Boissonnas, το Σπύρο Μελετζή, τον Απόστολο Βερτόδουλο, τον Κώστα Μπαλάφα, τη Βούλα Παπαϊωάννου, τον Βασίλη Κουτσαβέλη, τη Nelly's, τον Άγγελο Καλογερίδη και άλλους πολλούς σημαντικούς Έλληνες και ξένους φωτογράφους που κατέγραψαν την ομορφιά του τόπου μας (Ed., L. Dupre, C. R. Cockerell, κ. ά.). Τη σελίδα διαχειρίζονται ο Χάρης Μπινώλης,η Μαρία Βλάχου και ο Χρόνης Δρούγιας.Μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από αυτές που αναρτήθηκαν, ξαναφωτογραφίζονται τώρα, ένα αιώνα μετά.
 
Οδός Γλυκίδων


Ο Χάρης Μπινώλης, από το προσωπικό του αρχείο, επιλέγει παλιές φωτογραφίες από χαρακτηριστικά σημεία της πόλης μας και τα ξαναφωτογραφίζει ,από το ίδιο μέρος και με την ίδια μηχανή, μία παλιά AGFA, δείχνοντας τις αλλαγές που επέφερε ο χρόνος στον οικιστικό ιστό της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.