Latest News

Η Πλατεία Λαού της Λαμίας όπως ήταν παλιά!!!

Η δυτική πλευρά της Πλατείας Λαού το 1935. Στο αριστερό άσπρο κτίριο στεγάστηκε το καπνοπωλείο του Σκελίωνα. Το διώροφο κτίριο που δεσπόζει είναι το ξενοδοχείο "ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ" με πρόσοψη στην Πλ. Ελευθερίας.
Η βορεινή πλευρά της πλατείας την ίδια εποχή. Το ταμπλό διαφημίζει το κινηματογραφικό έργο "Επιδρομή στη Ζούγκλα". Πίσω του το καφενείο των "Μουσικών" καθώς επίσης και εκείνο των αδερφών Βλάχου. Διακρίνεται το ξενοδοχείο "Εμπορικόν" του Ηλία Τριάντη και το καφενείο "Η Βοστόνη".
Στην αριστερή φωτογραφία βλέπουμε την πλατεία προς τη μεριά της Όθωνος. Αριστερά διακρίνεται το κτίριο του τραπεζίτη Νίκου Παπαθανασίου. Εδώ επίσης στεγάστηκε η ταβέρνα των Γεωργίου και Παπά. Δεξιά το εστιατόριο του Αργύρη Τριανταφύλλου, από το 1930 ωε το 1936. Κατόπιν, μέχρι το 1958 λειτουργούσε με την επωνυμία "Βοστόνη". Τη διεύθυνση και εκμετάλλευση είχαν οι Πλάκας και Παπαϊωάννου. 
Η "ΒΟΣΤΩΝΗ" στο εσωτερικό της το 1945.
Η βορεινή πλευρά της Πλατείας Λαού κοσμείται από το θαυμάσιο νεοκλασσικό κτίριο του Σπύρου Πετρόπουλου, δημάρχου Λαμίας (1934-1937). Πρόκειται για κτίσμα της τελευταίας δεκαετίας του 19ου αιώνα. Στο ισόγειο κατάστημα λειτουργούσε καφενείο μέχρι και το 1993. Αρχικά και μέχρι το 1915, με την επωνυμία ο "Αγέλαστος", παρατσούκλι απ΄τους Λαμιώτες στον ενοικιαστή του που αν και έλεγε σπαρταριστά αστεία, ο ίδιος ποτέ του δε γελούσε. Στη συνέχεια, μέχρι το 1925, το δούλεψε ο Μιχαλόπουλος. Ονομάστηκε "Βοστόνη" απ΄τους Ελληνοαμερικάνους Ρίζο και Πανάγο που το κράτησαν μέχρι το 1935. Την επόμενη περίοδο μέχρι το 1993 άλλαξε μερικούς ενοικιαστές. Ο επάνω όροφος από το 1920 έως το 1925 κατοικήθηκε απ΄ τον ιδιοκτήτη του. Κατόπιν μετατράπηκε σε ξενοδοχείο "ΝΕΑ ΒΟΣΤΩΝΗ" υπό τη διεύθυνση των αδελφών Γκιάτα. Στη συνέχεια πέρασε στη Βασιλική Μπακογιάννη κκαι τελευταίος διευθυντής του με την επωνυμία "Λαμία" ήταν ο Αριστ.Πετρούλιας.
Φωτογραφία από το 1975. Στην αρχή της οδού Καραϊσκάκη  εικονίζεται το βιβλιοπωλείο του Δημήτρη Αναγνωστόπουλου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.