Latest News

10 εκπληκτικής ομορφιάς τοπία στον ωκεανό

Λέγοντας τη λέξη «ωκεανός» στο μυαλό του καθενός έρχεται χωρίς αμφιβολία το απέραντο γαλάζιο που αγγίζει σχεδόν τον ουρανό στο βάθος του ορίζοντα. Ωστόσο, οι ωκεάνιες εκτάσεις δεν είναι και τόσο μονότονες. Εκτός από τα συνηθισμένα νησιά, τις χερσονήσους αλλά και τους πιο εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς υφάλους υπάρχουν τοπία στον ωκεανό που είναι απλώς μοναδικά στον κόσμο. Όπως αυτά που θα θαυμάσετε στη συνέχεια… 

1. Νησί Eleuthera – εκεί που η Καραϊβική συναντά τον Ατλαντικό



Είναι ένα από τα πολλά νησιά που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος στις Μπαχάμες, περίπου 80 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Νασάου. Το βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής είναι ότι στη μία πλευρά του ο επισκέπτης θαυμάζει τα γαλάζια νερά της Καραϊβικής και στην άλλη εντυπωσιάζεται από το βαθύ μπλε του Ατλαντικού!

2. Δανία-Σουηδία – τόπος συνάντησης της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας



Στο τουριστικό θέρετρο Skagen ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει ένα εκπληκτικό φαινόμενο, όπου η Βαλτική και η Βόρεια Θάλασσα ενώνονται.

3. Οριζόντιοι Καταρράκτες, Αυστραλία



Οι καταρράκτες αυτοί βρίσκονται στην περιοχή Κίμπερλι στη Δυτική Αυστραλία και πρόκειται στην ουσία για ένα φυσικό φαινόμενο που δημιουργείται από την παλίρροια η οποία κάνει τα νερά να φουσκώνουν δημιουργώντας μια σημαντική διαφορά στο επίπεδο της θάλασσας και στις δύο πλευρές του φαραγγιού. Το νερό ρέει με ορμή ανάμεσα και δίνει την εντύπωση ενός οριζόντιου καταρράκτη.


4. Το βαθύ μπλε «κανάλι» στον ύφαλο Great Barrier, Αυστραλία



Το Great Barrier βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Queensland στην Αυστραλία και είναι το μεγαλύτερο σύστημα κοραλλιογενών υφάλων στον κόσμο, καθώς αποτελείται από περίπου 3.000 επιμέρους υφάλους και 920 νησιά. Υποστηρίζει μια απίστευτη ποικιλία ζωής και ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 1981, ενώ είναι ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου. Το κανάλι διαχωρίζει τους υφάλους Hook και Hardy και αποτελεί σημαντικό καταδυτικό σημείο.

5. Υποβρύχιοι καταρράκτες, Μαυρίκιος




Στον Μαυρίκιο μια συναρπαστική ψευδαίσθηση δημιουργείται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού. Όταν κάποιος κοιτάζει από ψηλά, η απορροή της άμμου και οι καταθέσεις της λάσπης δίνουν την εντύπωση ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει ένας καταρράκτης.

6. Great Blue Hole, Μπελίζ




Μια μεγάλη καταβόθρα στα ανοικτά των ακτών της Μπελίζ που έχει κυκλικό σχήμα αποτελεί δημοφιλές σημείο μεταξύ των δυτών αλλά και για όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα πρασινογάλαζα νερά.


7. Πυραμίδα Ball, Αυστραλία


Απομεινάρι ενός ηφαιστείου, η πυραμίδα Ball βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού Lord Howe στον Ειρηνικό Ωκεανό και έχει ύψος 562 μέτρα.

8. Μάλε, Μαλδίβες




Το Μαλέ είναι η πρωτεύουσα και η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στη Δημοκρατία των Μαλδίβων. Το νησί είναι το πέμπτο πιο πυκνοκατοικημένο στον κόσμο.

9. Δρόμος Atlantic Ocean, Νορβηγία




Ο περίφημος Δρόμος του Ατλαντικού είναι 8,3 χιλιόμετρα και περνά μέσα από ένα αρχιπέλαγος στη Νορβηγία, διατρέχοντας τα χωριά Karvag, Averøy, Vevang και Eida. Ο δρόμος αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά και έχει χαρακτηριστεί ως Εθνική Τουριστική Διαδρομή.


10. Βραχονησίδες, Παλάου


Οι βραχονησίδες του Παλάου είναι μια συλλογή από αρχαία λείψανα κοραλλιογενών υφάλων με πλούσια βλάστηση, που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό θέαμα μέσα στο νερό. Αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 2012.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.