Latest News

Όλα στη ζωή γίνονται για κάποιο λόγο και κάποια στιγμή τα πάντα γυρίζουν πίσω στον αποστολέα

Γιατί σ’ εμένα; Ερχεται η ώρα, η δύσκολη κάποια στιγμή και τα πάντα αναθεωρούνται και ανατρέπονται. Άμεσες οι σκέψεις και οι αντιδράσεις. Γιατί σ’ εμένα; Πάλι σ’ εμένα;

Χάλια συναισθήματα, άσχημη ψυχολογία, αρνητικότητα στο κάθε τι.

Όμως….πόσες φορές και πόσοι από μας αναθεωρήσαμε;

Σκεπτόμενοι αργότερα πιο ψύχραιμα και κάνοντας απολογισμό, καταλήξαμε… και τελικά παραδεχτήκαμε, πως η όποια δοκιμασία που περάσαμε – και πάντα να ευχόμαστε να περνάει – άφησε πίσω της κάποιο σημαντικό «δώρο».

Πολλές φορές βγήκαμε από το όποιο θέμα μας απασχόλησε, πιο σοφοί, πιο ώριμοι, πιο δυνατοί, πιο προσγειωμένοι, ή απλά διαφορετικοί.

Η κάθε ταλαιπωρία – πρόβλημα έρχεται τελικά για να μας προφυλάξει, εμποδίσει – παραδειγματίσει – συνετίσει. Πάντα κάποιος λόγος υπάρχει, που ο χρόνος αργά ή γρήγορα θα τον φανερώσει.

Υπέρμετρη δοτικότητα – καλοσύνη… που κατάντησε εκμετάλλευση στην εργασία, στην φιλία, στον έρωτα, στην οικογένεια. Αλόγιστα έξοδα και κρεπάλες. Υπερβολική κούραση και δουλειά χωρίς μέτρο.

Περιφρόνηση του ίδιου μας του εαυτού και της υγείας μας. Αδικία ή άσχημη συμπεριφορά στους γύρω μας. Εγωισμός και φιλαυτία στον υπέρτατο βαθμό.

Κάποια στιγμή τα πάντα γυρίζουν πίσω στον αποστολέα. Η επιστροφή του γράμματος, έχει εσώκλειστο σαφές μήνυμα, που μόνο ο καθένας μας μπορεί να κατανοήσει και να ερμηνεύσει.

Αυτό το σημαντικό μήνυμα, μας δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε μια πιο αποτελεσματική ζωή και να συνεργαστούμε με τη μοίρα μας.

Μας φωτίζει το μέλλον και αποτελεί την πυξίδα μας. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Τα πάντα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και εμείς βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε το λόγο.

Της Κικής Γιαμουρίδου, αρθρογράφου – κειμενογράφου λογοτεχνικών κειμένων

 taxydromos.gr 


Click here for more...
from #Bangladesh #News aka Bangladesh News Now!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.