Latest News

Δυνατοί όσοι απολαμβάνουν τη μοναξιά, ελεύθεροι…

Μερικές φορές η μοναξιά είναι εντελώς παρεξηγημένη έννοια. Επειδή φέρει ένα βαρύγδουπο όνομα, που σε παραπέμπει σε δυστυχισμένες καταστάσεις.

Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Είναι χειρότερο να παραμένεις σε κακές φιλίες, σε νεκρούς γάμους και σε δυσάρεστες καταστάσεις, που ενώ σε διαλύουν καθημερινά, δεν αποχωρείς, για να μην μείνεις μόνος σου, διότι το θεωρείς αδύνατον. Να πνίγεις τις ανάγκες σου και τα “θέλω” σου.

Όχι…μερικές φορές πρέπει να επιλέξεις την μοναξιά.

Και όταν αυτή θα είναι επιλογή σου, τότε θα είσαι ευτυχισμένος μέσα της, όσο και να μην το παραδέχονται αυτοί που θέλουν να σε εξουσιάζουν. Όταν μπορείς λοιπόν να τους έχεις όλους, αλλά προτιμάς να είσαι μόνος σου, τότε είναι επιλογή.

Είναι σημαντικό να μπορείς να περνάς ώρες και μέρες με τον εαυτό σου. Να τον γνωρίζεις καλύτερα, να αναζητάς τα βαθύτερα του και να απολαμβάνεις την παρέα του. Αυτό σε καθιστά αυτόματα: αυτάρκη και ολοκληρωμένο άνθρωπο.

Αυτός που δεν έχει ανάγκη κανέναν, είναι αυτός που είναι ελεύθερος. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να συμβιβαστεί και δεν είναι αναγκασμένος να ανεχτεί, καμία κατάσταση που τον επιβαρύνει συναισθηματικά.

Δεν επικροτώ την απομόνωση, αλλά το δικαίωμα/δυνατότητα να μείνει κάποιος μόνος του, να στηριχτεί στον εαυτό του απ’ όλες τις πλευρές, να κάνει την αυτοκριτική του και να αντιμετωπίσει τους φόβους του.

Ουσιαστικά, είναι η ομαλή συμβίωση με τον ίδιο μας τον εαυτό. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, τότε δεν πρέπει να έχουμε προσδοκία να συμβιώσει άλλο πρόσωπο μαζί μας.

Μπορούμε να τον μάθουμε καλύτερα λοιπόν και να τον αγαπήσουμε, διότι είναι ο πιο σημαντικός χαρακτήρας της ζωή μας. Αυτός που ξεκινήσαμε μαζί του και στο τέλος, θα είναι αυτός που θα μας μείνει. Και όταν γνωριστούμε καλά και γίνουμε φίλοι, τότε έχουμε κατακτήσει τη ζωή.

Και μετά, δεν θα ξανανιώσουμε ποτέ μόνοι.

Πολλοί θα μας πλησιάζουν, διότι η μορφή μας θα αντανακλά δύναμη και σταθερότητα. Και πλέον, θα είμαστε στη θέση, να επιλέγουμε μόνο εκείνους που πραγματικά μας ταιριάζουν.

Ας κάνουμε τη μοναξιά φίλη λοιπόν και δεν θα φοβηθούμε ποτέ ξανά, την απειλή της!

Μάνος Σαμοθρακής



Click here for more...
from #Bangladesh #News aka Bangladesh News Now!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.