Latest News

Αχαριστία | Ένα προσόν που αποδεικνύει το πόσο «φτωχός» είναι ένας άνθρωπος

 

Όταν κάποιος δεν βλέπει τι του δίνεις, δεν είναι τυφλός… αχάριστος είναι

Άνθρωπε να θυμάσαι… οι αχάριστοι άνθρωποι μένουν μόνοι τους! Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι μία διαπροσωπική σχέση αποτελείται από δύο, τουλάχιστον, άτομα τα οποία αλληλεπιδρούν πάνω σε μία «τραμπάλα». Το ένα άτομο συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια, ευγένεια, υπομονή, δίνει περισσότερα από όσα έχει τη δυνατότητα να δώσει, προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να ευχαριστήσει το άλλο άτομο, παραμελεί κάτι άλλο για να ανταπεξέλθει σε κάτι άλλο και γενικά είναι πρόθυμο να βοηθήσει σε ό,τι του ανατεθεί.

Και έχουμε και το άλλο άτομο, το οποίο όχι μόνο δίνει τα μισά, αλλά απαιτεί παραπάνω πράγματα, δεν δείχνει την απαιτούμενη κατανόηση, δεν βλέπει ή δεν θέλει να δει ότι υπάρχει ανισορροπία, δείχνει την αχαριστία του, μειώνει τον άλλον και όλη αυτή η κατάσταση

έχει ως αποτέλεσμα το άτομο που εισπράττει κάτι τέτοιο να φύγει δίχως να το σκεφτεί, γιατί θα έχει όντως πληγωθεί και ξέρεις γιατί; Γιατί όσο πιο πολλά δίνεις σε κάποιον, τόσο πιο αχάριστο τον κάνεις!

Το μεγαλύτερο αρνητικό προσόν που μπορεί να έχει κάποιος, είναι η αχαριστία. Άνθρωπε να θυμάσαι… Όποιος την έχει, τότε να ξέρεις ότι αυτό το άτομο δεν έχει μπει ποτέ στη θέση του άλλου, δεν έχει ενσυναίσθηση και φανερώνει την ψυχική ανικανότητα το να εκτιμήσει ότι του δίνεται και του προσφέρεται. Μην τον λυπάσαι… Είναι προσωπική του επιλογή να μην ικανοποιείται και να μην είναι ευχαριστημένος για οτιδήποτε στη ζωή του, γιατί πάντα και πάντα… και πάντα θα ζητάει όλο και περισσότερα. Οπότε ποτέ μην προσπαθήσεις να ικανοποιήσεις έναν αχάριστο άνθρωπο, γιατί δεν θα το καταφέρεις. Όχι γιατί δεν μπορείς, αλλά γιατί τον τρώει η αχαριστία και η απληστία! Το τέρας που ακούει στο όνομα αχαριστία δεν χορταίνει ποτέ!

Εάν ζεις για να ευχαριστείς μόνο τους άλλους, το μόνο που θα καταφέρεις είναι τη δυστυχία του εαυτού σου

Μην ξεχνάς ότι οι μικροπρεπείς άνθρωποι, όσο αποκτούν οικειότητα μαζί σου τόσες περισσότερες απαιτήσεις έχουν και όταν τους κρατάς σε απόσταση γίνονται τόσο εκδικητικοί που δεν σου πάει ο νους. Ο αχάριστος άνθρωπος είναι ο πιο άδειος άνθρωπος που μπορείς να γνωρίσεις στη ζωή σου, για αυτό και θα τον βλέπεις πάντα μόνο του, γιατί την αχαριστία δεν την συγχωρεί κανείς, αργά ή γρήγορα κουράζει το άτομο που τη λαμβάνει. Ένα πράγμα που δεν σπουδάζεται είναι να είσαι Άνθρωπος και να εκτιμάς ό,τι σου δίνει ο άλλος, αφιερώνοντας χρόνο για δικά σου πράγματα, παραμελώντας άλλα δικά του.

Όσα και να δώσεις σε έναν άνθρωπο που τον χαρακτηρίζει η αχαριστία και η απληστία, δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένος. Οπότε μην δίνεσαι ολοκληρωτικά και μην δίνεις όλο σου το «είναι» για αυτούς που δεν έχουν μάθει να εκτιμάνε. Μην αφήνεις κανέναν να μειώνει την αξιοπρέπεια και τον εαυτό σου. Εάν συμβεί αυτό, χάνεται και ο σεβασμός αλλά και η επικοινωνία! Φεύγεις… Η καλύτερη απάντηση στην αχαριστία! Και ξέρεις γιατί; Γιατί όσο μένεις, θα ζητάει όλο και περισσότερα πράγματα και εσύ θα τα δίνεις. Και ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Θα είναι να «αρρωστήσει» η ψυχή σου, να νιώθεις λυπημένος, εξαντλημένος και απογοητευμένος, πιστεύοντας ότι δεν αξίζεις τίποτα. Δεν είναι έτσι! Εσύ είσαι που αξίζεις τα πάντα, όχι αυτός ο άνθρωπος που τον «πλημμυρίζει» η αχαριστία, η απληστία, ο ναρκισσισμός και η απόλυτη «ψυχική φτώχεια».

Ξέρεις τι χαρακτηρίζει ένα αχάριστο άτομο; Το απόλυτο κενό. Μην προσπαθήσεις να τον αλλάξεις, λοιπόν, γιατί δεν μπορείς! Η αλλαγή είναι μία προσωπική υπόθεση και αν έχει επιλέξει να ζει μέσα στην αχαριστία, τότε άφησέ τον με αυτή του την επιλογή.

Μείνει μακριά από τέτοιους ανθρώπους, εάν δεν θέλεις να είσαι εγκλωβισμένος στα «πρέπει» και τα «θέλω» των άλλων. Να είσαι δίπλα σε ανθρώπους που εκτιμούν αυτό που τους προσφέρεις και σε αυτούς που τους χαρακτηρίζει η αυτογνωσία, η ενσυναίσθηση και η ευγνωμοσύνη!  

Ιωάννα Σκλιάμη -  businessmum.gr 


Click here for more...
from #Bangladesh #News aka Bangladesh News Now!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.