Latest News

Οι άνθρωποι, σου συμπεριφέρονται, ακριβώς όπως τους επιτρέπεις εσύ.

Οι άνθρωποι, σου συμπεριφέρονται, ακριβώς όπως τους επιτρέπεις εσύ. Εμείς δίνουμε την άδεια να μας εκμεταλλεύονται και να μας χρησιμοποιούν.

Η αδυναμία μας να πούμε “όχι“, δίνει τη δύναμη στους άλλους, να παραβιάζουν την πόρτα της προσωπικότητάς μας και να την καταπατούν βίαια.

Αυτό γίνεται με την ανοχή μας σε πολλές καταστάσεις. Με την αδυναμία που έχουμε σε κάποιους, που δεν μας αφήνει να αντιδράσουμε.

Με την εμμονή στο συναίσθημα και την πλήρη απουσία της λογικής. Όταν απουσιάζει η λογική, τα συναισθήματα χορεύουν στον δικό τους ρυθμό και μας κάνουν ευάλωτους στις ορέξεις των άλλων.

Με την αγάπη μας, που πολλές φορές γίνεται εκμεταλλεύσιμη. Όταν σε αγαπούν δεν πρέπει να το εκμεταλλεύεσαι και όταν αγαπάς, να μην επιτρέπεις να σε εκμεταλλεύονται.

Με την υπομονή μας, που στο τέλος καταντάει βλακεία και οι ευκαιρίες, δίδονται η μία μετά την άλλη, έχοντας την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει, ενώ δυστυχώς δεν αλλάζει τίποτα.

Μερικές φορές μπορεί να το κάνουμε και για να γίνουμε αρεστοί….για να μας αποδεχτούν. Όμως αυτό που δεν καταλαβαίνουμε, είναι ότι στο βωμό της αποδοχής, θυσιάζουμε την προσωπικότητά μας.

Εάν δεν βάλουμε ΕΜΕΙΣ όρια, στο τι δεχόμαστε από τους άλλους, αυτοί που μας τα κάνουν, δεν θα βάλουν ποτέ. Ολοένα θα ζητούν και περισσότερο χώρο από τον δικό μας, περισσότερο αέρα, μέχρι που στο τέλος δεν θα έχει μείνει τίποτα για μας και θα ασφυκτιούμε.

Εμείς λοιπόν τους “μαθαίνουμε”….

Γι’ αυτό ας μην παραπονιόμαστε και ας προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό.

Ήρθε η ώρα, να ξεμάθουν!

Μάνος Σαμοθρακής



Click here for more...
from #Bangladesh #News aka Bangladesh News Now!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.