Latest News

Μη ξεχνάς: η αξιοπρέπεια είναι το Α και το Ω


Να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου, εκεί είναι η ουσία. Να μυρίζεις αξιοπρέπεια από χιλιόμετρα μακριά. Η αξιοπρέπεια είναι κάτι που βγαίνει απ’ την ψυχή μας και καθοδηγεί τα βήματα μας. Αξιοπρέπεια είναι όλα τα μικρά και μεγάλα μας όχι. Αυτά που μας υπενθυμίζουν ποιοι είμαστε και τι θέλουμε.

Αυτά που διώχνουν την ασχήμια και την μιζέρια από γύρω μας. Τα μικρά και τα μεγάλα όχι που λέει ο καθένας από εμάς όταν νιώθει πως με το ναι του, φέρνει πιο κοντά την υποκρισία.

Αξιοπρέπεια είναι να κοιτάζεις στον καθρέφτη σου και να νιώθεις περήφανος με αυτό που βλέπεις. Να κοιμάσαι με ήσυχη συνείδηση, δίχως να τρέμεις στο σκοτάδι. Αξιοπρέπεια είναι το χαμόγελο που κάνει το πρόσωπο σου να λάμπει πιο πολύ κι απ’ τον ήλιο. Και το χέρι που δίνεις για να σηκώσεις αυτόν που λύγισε για να βαδίσετε παρέα. Αξιοπρέπεια είναι ν’ αγαπάς, να ερωτεύεσαι με πάθος και να μη φοβάσαι να το φωνάξεις. Να ζεις την κάθε σου στιγμή σα να ‘τανε η τελευταία.

Αξιοπρέπεια είναι να πολεμάς το φόβο με κάθε τρόπο, δίχως να διστάζεις να τον κοιτάξεις στα μάτια. Η περηφάνια είναι γενναία. Η αξιοπρέπεια είναι πολλές φορές δειλή, γιατί μας καταδικάζει στην σιωπή όταν πρέπει να αρπάξουμε απ’ τον λαιμό αυτόν που μας αδίκησε κι εμείς σιωπούμε για να μην δείξουμε τα συναισθήματά μας.

Σιωπούμε για να πείσουμε τους άλλους πως είμαστε κάποιοι που δεν θα γίνουμε ποτέ. Ανθεκτικοί στην αδικία και στον φόβο. Να είστε γενναίοι, να δείχνετε τα συναισθήματά σας με αξιοπρέπεια και μεγαλείο ψυχής. Να μην αφήνετε να σας ποδοπατούν. Γιατί μόνο ο γενναίος έχει την αξιοπρέπεια και την περηφάνια στην ψυχή του και ξέρει καλά πως μόνο με αγάπη και δύναμη κερδίζει.

Γράφει η Ηρώ Αναστασίου

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.