Latest News

Ένα ταξίδι μπορεί να σου αλλάξει ολόκληρη τη ζωή


«Τα ταξίδια χρησιμεύουν για να ρυθμίζεται η φαντασία από την πραγματικότητα και αντί να προσπαθείς να σκέφτεσαι πώς είναι τα πράγματα, να τα βλέπεις όπως είναι» – Σάμιουελ Τζόνσον

Τα ταξίδια, λοιπόν, έχουν ένα είδος μαγείας. Κάποιοι έχουν γεννηθεί ταξιδιάρες ψυχές, άλλοι κόλλησαν το μικρόβιο στην πορεία της ζωής τους και άλλοι ίσως να μη γνωρίσουν ποτέ την πραγματική γοητεία που κρύβουν αυτά. Κάθε ταξίδι, μεγάλο ή μικρό είναι και ένα διαφορετικό μονοπάτι που οδηγεί στο εσωτερικό της ψυχής σου. Κάθε ταξίδι είναι ένας νέος δάσκαλος που σε βοηθάει να διευρύνεις περισσότερο το οπτικό σου πεδίο, να κατανοήσεις καλύτερα τη ζωή, τους ανθρώπους, τη θέση σου και τον προορισμό σου.

Μέσα στη ζάλη της καθημερινής πίεσης, ένα ταξίδι ξεπροβάλλει πάντα σαν όαση, σαν σανίδα σωτηρίας που θα σε κάνει να θυμηθείς πάλι τι σημαίνει να ζεις. Για πολλούς λειτουργεί σαν οξυγόνο, όταν νιώθουν να πνίγονται και παίρνει συχνά τη μορφή της απελευθέρωσης. Οι πιο έμπειροι ταξιδιώτες μάλιστα, ξεκινούν με σχεδόν άδεια τη βαλίτσα, γιατί γνωρίζουν πως με την επιστροφή θα είναι γεμάτη πλέον με χιλιάδες εικόνες, σκέψεις, ιδέες και συναισθήματα. Ένα ταξίδι δίνει τη δυνατότητα να αποστασιοποιηθείς από τον χορό της καθημερινότητας και να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου.

Η αγαπημένη λέξη ενός σωστού ταξιδιώτη είναι η παρατήρηση. Παρατηρεί τα πάντα γύρω του, όσα συμβαίνουν, όσα κινούνται, όσα υπάρχουν. Στη συνέχεια, προσπαθεί να παρατηρήσει μέσα του, τη δική του ψυχή. Όλες οι αισθήσεις του είναι επί ποδός για να μπορέσει να τις χρησιμοποιήσει και να γευτεί, να ακούσει, να δει, να ακουμπήσει όσα ερεθίσματα του προσφέρει το περιβάλλον που θα βρεθεί, γιατί σίγουρα θα είναι κάτι διαφορετικό από το δικό του περιβάλλον.

Μέσα από όλα αυτά λοιπόν, ένα ταξίδι μπορεί να σταθεί η αφορμή για να αλλάξεις ολόκληρη τη ζωή σου. Το κάθε ένα μπορεί να προσθέτει το δικό του λιθαράκι στην προσωπική σου ολοκλήρωση και ευτυχία. Μπορεί να γυρίσεις τελείως διαφορετικός, απ’ ό,τι πήγες. Γυρνώντας, από ένα ταξίδι μπορεί να αλλάξεις από το πώς πίνεις τον καφέ σου, μέχρι και το πώς συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους.

Ένα ταξίδι λειτουργεί σαν αντίδοτο σε κάθε αρνητικό συναίσθημα. Βοηθά στην εσωτερική γαλήνη και ισορροπία. Σου δίνει την ευκαιρία να δεις διάφορες εκδοχές του εαυτού σου και να δοκιμαστείς σε ποικίλα περιβάλλοντα και καταστάσεις, μέχρι να βρεις ποιο σου αρέσει περισσότερο και ποιο σε αντιπροσωπεύει εξ ολοκλήρου. Είναι μία πρόκληση που χρειάζεται να μη φοβάσαι για να καταφέρεις να τη ζήσεις στο έπακρο. Σίγουρα δεν πηγαίνουν όλα ρόδινα σε κάθε προορισμό, σίγουρα θα συναντήσεις καταστάσεις που μπορεί να σε δυσκολέψουν ή και να μη σου αρέσουν. Ακόμα και αυτό όμως, έχει να σου διδάξει πολλά.

Μην κάθεσαι λοιπόν, πιάσε ένα χάρτη και βρες το νέο σου προορισμό. Εφοδιάσου με άνετα παπούτσια, γιατί η εξερεύνηση είναι απαιτητική. Άφησε χώρο στη βαλίτσα για ό,τι νέο περισυλλέξεις και γύρνα πλευρά στην κασέτα του μυαλού και της καρδιάς σου για να είναι έτοιμη να γράψει νέα σενάρια. Μη σκεφτείς τα χρήματα που θα ξοδέψεις, γιατί μόλις επιστρέψεις θα έχεις μάθει πλέον, ότι τα χρήματα έρχονται και φεύγουν, ενώ τα όσα κέρδισες από το ταξίδι δεν πρόκειται να χαθούν ποτέ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.