Latest News

Ποιες τροφές επιδεινώνουν τη δυσκοιλιότητα και χρειάζεται να τις αποφεύγουμε


Η δυσκοιλιότητα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που εμφανίζεται όταν επισκεπτόμαστε λιγότερο από 3 φορές την εβδομάδα την τουαλέτα. Σχεδόν το 27% των ενηλίκων εμφανίζει δυσκοιλιότητα και σχετικά συμπτώματα όπως αέρια και φούσκωμα. Όσο λιγότερο δραστήριοι είμαστε, τόσο πιθανότερο να το εμφανίσουμε.

Ορισμένες τροφές βοηθούν στην ανακούφιση ή στη μείωση του κινδύνου, ενώ άλλες το επιδεινώνουν. Εδώ θα δούμε 7 τροφές που επιδεινώνουν τη δυσκοιλιότητα και είναι καλύτερο να τις αποφεύγουμε.

7 τροφές που επιδεινώνουν τη δυσκοιλιότητα και χρειάζεται να τις αποφεύγουμε

Γάλα και γαλακτοκομικά
Τα γαλακτοκομικά περιέχουν ανοσοσφαιρίνη G (IgG), μια μορφή πρωτεΐνης που συνδέεται με τη δυσκοιλιότητα. Από την άλλη, μπορούμε να τα καταναλώνουμε πού και πού γιαούρτι και κεφίρ καθώς περιέχουν προβιοτικά.

Άγουρες μπανάνες
Ενώ οι ώριμες μπανάνες βοηθούν στην πρόληψη κατά της δυσκοιλιότητας, οι άγουρες τείνουν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Κι αυτό διότι περιέχουν ανθεκτικό άμυλο, μια ουσία που δύσκολα πέπτεται.

Καραμέλες
Γενικά η ζάχαρη προκαλεί δυσκοιλιότητα. Όμως, υπάρχουν ορισμένες τροφές, όπως οι καραμέλες, που όχι μόνο έχουν υψηλά επίπεδα ζάχαρης, αλλά δεν διαθέτουν σχεδόν καθόλου φυτικές ίνες.

Αλκοόλ
Το αλκοόλ αναφέρεται συχνά ως πιθανή αιτία δυσκοιλιότητας. Κι αυτό επειδή αν πίνουμε αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες, αυξάνεται η ποσότητα των υγρών που χάνουμε μέσω των ούρων, προκαλώντας αφυδάτωση και στη συνέχεια δυσκοιλιότητα.

Πρόχειρο φαγητό
Ο κλασικός συνδυασμός κρέατος, ψωμιού και έτοιμων τηγανητών πατατών δεν διαθέτει καθόλου φυτικές ίνες και είναι πλούσιος σε λιπαρά. Επιπλέον, το πολύ αλάτι εμποδίζει το νερό από το να φτάσει στο έντερο και να λειτουργήσει.

Κέικ και γλυκά
Τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα διαθέτουν πολύ ζάχαρη, λιπαρά και σχεδόν καθόλου φυτικές ίνες. Οπότε χρειάζεται να τα αποφεύγουμε αν έχουμε εμφανίσει δυσκοιλιότητα και να τα αντικαταστήσουμε από επιδόρπια που περιέχουν φυτικές ίνες, όπως φρούτα και μπάρες δημητριακών.

Κόκκινο κρέας
Το κρέας μας προκαλεί το ίδιο πρόβλημα με τα περισσότερα παραπάνω τρόφιμα. Δεν διαθέτει φυτικές ίνες από μόνο του σαν γεύμα και περιέχει ελάχιστους υδατάνθρακες με αποτέλεσμα μειωμένη πρόσληψη προβιοτικών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.