Latest News

Να αγαπάς, να συγχωρείς και να μην αφήνεις ποτέ τη ζωή να πάει χαμένη


Η ζωή είναι ένα συνεχές ταξίδι χωρίς επιστροφή. Για άλλους είναι ένα ταξίδι μικρότερης διάρκειας ενώ για άλλους μεγαλύτερης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ζωή είναι σε μια κίνηση. Προχωράει ακάθεκτη χωρίς σταματημό για το προορισμό της, που είναι ένας. Ο θάνατος. Εκεί πατάει φρένο και κλείνει ο κύκλος της.

Ο θάνατος. Τρέμεις μόνο και που τον αναφέρεις και τον φοβάσαι; Σε τρομάζει αυτό το άγνωστο και η ιδέα ότι δε θα υπάρχεις πια;

Μη σε τρομάζει αυτό. Να αρχίσεις να τρομάζεις αν δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι ο θάνατος συμβαίνει μόνο μια φορά ενώ στη ζωή μπορεί να αργοπεθαίνεις κάθε μέρα και να μη το έχεις πάρει χαμπάρι.

Ξύπνα! Άνοιξε τα μάτια σου όσο είναι νωρίς. Ζήσε. Μπορείς. Μια μέρα θα το καταλάβεις αλλά φρόντισε να μην είναι αργά.

Η ζωή είναι βιαστική και περαστική. Δε περιμένει κανέναν.

Αν είσαι συνεπής θα σε ανταμείψει.

Χαμογέλα όσο μπορείς. Μη σε ανησυχούν οι ρυτίδες που θα βγάλεις στο πρόσωπό σου. Να προσέχεις μη βγάλει η ψυχή σου. Ονειρέψου ξύπνιος και δράσε για να τα πραγματοποιήσεις. Αν δεν ονειρεύεσαι δεν έχει νόημα να ζεις κι αν δε παλεύεις γι’ αυτά δεν έχει τόσο νόημα αν υλοποιηθούν. Διάβασε βιβλία, κάνε ταξίδια.

Να αγαπάς, να συγχωρείς. Μη χάνεις χρόνο σε ανούσια πράγματα. Μη σπαταλάς το χρόνο σου με το τι κάνουν οι γύρω σου, μη κρατάς κακία, δε θα σε ωφελήσει.
Μη δίνεις βαρύτητα στο παρελθόν σου γιατί δε θα σε αφήσει να πας μπροστά.
Να γυρνάς το κεφάλι προς τα πίσω μονάχα για να βλέπεις τι έχεις καταφέρει και να συνεχίζεις το δρόμο σου. Να συμπορεύεσαι με τη ζωή.

Γράφει η Ιωάννα Ντρε

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.