Latest News

Η ζωή δεν θα είναι ποτέ εύκολη, μα μην πάψεις να της χαμογελάς


Ό,τι κι αν συμβαίνει, όσο άσχημα κι αν φαίνονται τα πράγματα, μην σταματάς να χαμογελάς. 

Μπορείς;

Κι αν δεν μπορείς, να προσπαθήσεις. Να προσπαθείς να χαμογελάς, για σένα, για τον εαυτό σου. Σταμάτα να κάνεις πράγματα για όλους τους άλλους, εκτός από τον εαυτό σου. Είναι ώρα να αγαπήσεις τον άνθρωπο που βλέπεις κάθε πρωί στον καθρέφτη. Τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή σου!

Ίσως σου φαίνεται ακατόρθωτο. Κι όμως, είναι το πιο όμορφο πράγμα που θα κάνεις σ’ όλη σου τη ζωή. Φρόντισε να είσαι κολλητός του εαυτού σου. Να του γελάς και να του στέκεσαι στα δύσκολα.

Στις ζωές όλων μας έρχεται μια στιγμή που νομίζουμε πως χάνουμε κάθε ελπίδα, γυρνάμε δίπλα μας και δεν βρίσκουμε κανέναν να πιαστούμε. Για κάποιο περίεργο λόγο, όλοι είναι απασχολημένοι. Και τότε μόνο καταλαβαίνουμε πως μόνο ο εαυτός μας μπορεί να μας σώσει.

Γι’αυτό να τον αγαπάς. Να τον φροντίζεις… Να τον πηγαίνεις σε όμορφα μέρη και να κάνεις αυτά που αγαπάς! Να του δίνεις όλη σου την αγάπη, να του δίνεις την αγάπη που θέλεις να δώσεις σε όλους τους άλλους.

Το ξέρω, ακούγεται δύσκολο. Και δεν θα σου πω ψέματα, είναι. Είναι δύσκολο, μα αξίζει τον κόπο. Αξίζει γιατί είναι μεγάλη κουβέντα να ξυπνάς με χαμόγελο. Είναι μεγάλη υπόθεση να σου αρέσει η ζωή σου! Είναι πανέμορφο να αγαπάς… Είναι πανέμορφο να αγαπάς και να αγαπιέσαι! Κι όταν αγαπάς εσύ τον εαυτό σου, τότε θα δεις ότι πιο εύκολα και πιο αληθινά θα σε αγαπάνε κι οι γύρω σου.

Σε καμία περίπτωση, ποτέ κανείς δεν είπε πως η ζωή είναι τέλεια. Μα είναι υπέροχη. Είναι υπέροχη όταν μπορείς να ζήσεις, να νιώσεις, να αγαπήσεις, να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα.

Να επενδύεις στον εαυτό σου! Κάθε στιγμή. Να σκέφτεσαι πάντα την δική σου προσωπική ηρεμία, χωρίς να είσαι εγωιστής. Όλα θα πάνε καλά, όλα θα είναι όμορφα αν έχεις όμορφες σκέψεις.

Κι όταν τα πράγματα είναι γκρίζα, να κρατάς μόνο τα μαθήματα που παίρνεις απ’ όσα γίνονται. Να τα κάνεις δικά σου και να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Πρώτα για σένα, κι ύστερα για όλους τους άλλους που το έχουν ανάγκη…

Γράφει η Ελένη Σάββα

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.