Latest News

ΛΑΜΙΑ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το διαμάντι του νομού Φθιώτιδας


Λαμία, η πρωτεύουσα της Φθιώτιδας έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη που «ηγείται» αυτού του πανέμορφου νομού. Το πρώτο πράγμα που σε εντυπωσιάζει στη Λαμία είναι το μεγαλόπρεπο κάστρο της. Το δεύτερο, το όμορφο και γεμάτο ζωή κέντρο της πόλης.

Όταν επισκεφθείς τη Λαμία να είσαι έτοιμος να την ερωτευτείς. Το HappyTraveller.Gr την επισκέφθηκε και σου την παρουσιάζει.

Πόλη: Λαμία
Χώρα: Ελλάδα
Πληθυσμός: 52.006
Περιφέρεια: Στερεάς Ελλάδας

Γενικές Πληροφορίες:
Η Λαμία είναι η πρωτεύουσα του νομού Φθιώτιδας. Βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Όθρυς και έχει 52.000 κατοίκους. Από τον 8ο μέχρι το 19ο αιώνα αναφερόταν με το όνομα Ζητούνι. Η Λαμία εκτός από ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι από την Κεντρική για τη Βόρεια Ελλάδα ή και αντίστροφα, μπορεί να είναι και προορισμός. Έχει πλούσια ιστορία, όμορφες τοποθεσίες και είναι εξαιρετικό ορμητήριο για την γύρω περιοχή.

Ονομασία:

Υπάρχουν πολλές πιθανές εκδοχές για το όνομα της Λαμίας. Η πρώτη είναι ότι η πόλη πήρε το όνομά της από τον Λάμο, το γιο του Ηρακλή και Ομφάλης από τον οποίο και χτίστηκε. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι χτίστηκε απ’ τη Λαμία, τη Βασίλισσα των Τραχινίων, θυγατέρα του Ποσειδώνα. Επίσης η λέξη Λαμία ετυμολογικά πηγάζει από το το «λαιμός» ή «λάμος», που σημαίνει χάσμα. Είναι γνωστό πως παλιότερα από την πόλη περνούσε μεγάλο και βαθύ ρέμα και θα υπήρχε πιθανότητα να ονομαστεί Λαμία, χάρη σ΄αυτό.


Που να πάω – Τι να δω:
Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να επισκεφθείς είναι το κάστρο της Λαμίας. Είναι μεγαλόπρεπο και με πανοραμική θέα. Έπειτα θα κάνεις βόλτα στα σοκάκια του κέντρου της πόλης με το υπέροχο πλακόστρωτο. Από αξιοθέατα δεν πρέπει να χάσεις το Κενοτάφιο μνήμης Αθανασίου Διάκου, το Άγαλμα Άρη Βελουχιώτη, το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Από πλατείες πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς την πλατεία Ελευθερίας αλλά και την πλατεία του Πάρκου.

Που να μείνω – Ξενοδοχείο:

Κατά την επίσκεψή μας στη Φθιώτιδα επιλέξαμε ως τόπο διαμονής τα Λουτρά Υπάτης. Μείναμε στο Alexakis Hotel ένα πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο, με εξαιρετικό πρωινό και πολύ καλή φιλοξενία. Κλείσε και εσύ δωμάτιο στο Alexakis Hotel εδώ.


Γύρω περιοχή – Τι να εξερευνήσω:

Η γύρω περιοχή της Λαμίας έχει τόσα πολλά για να δεις. Η Υπάτη, τα λουτρά, η Μονή Αγάθωνος, ο Γοργοπόταμος αλλά και η υπέροχη Παύλιανη είναι κάποια από αυτά. Πεζοπορικές διαδρομές που αξίζει να κάνεις είναι εκείνη στις Θερμοπύλες (η διαδρομή του Εφιάλτη) και η πεζοπορία για τον θρόνο του Δία και τον IRON THRONE. Τα 10 κορυφαία μέρη που πρέπει να επισκεφθείς στη Φθιώτιδα.





Το ταξίδι μας στη Φθιώτιδα και πιο συγκεκριμένα στη Λαμία, έγινε τον Οκτώβριο του 2019.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.