Latest News

Μια μέρα στην Αθήνα - 17 Απριλίου 1950

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι του Dr Darrell D. Crain Jr σε μια επίσκεψη αστραπή στην Αθήνα, ως μέλος μιας μικρής ομάδας σε αποστολή του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Η ειδικότητα του Dr Crain ήταν ρευματολόγος και είχε περιληφθεί στην ομάδα με αυτή ακριβώς την ιδιότητα. Ο Dr Crain άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία όταν πια πλησίαζε τα 40, το 1947, οπότε αγόρασε την πρώτη του έγχρωμη φωτογραφική μηχανή. 
Είχε ενδιαφέρουσα οπτική και του άρεσε να φωτογραφίζει ανθρώπους και σκηνές της καθημερινότητας. Είκοσι χρόνια μετά το θάνατό του, το 1995, η εγγονή του Alice Makl βρήκε σε ένα ντουλάπι τα slides του και άρχισε να τα σκανάρει και να τα ανεβάζει στο διαδίκτυο. 
Η σελίδα στο flickr με την επωνυμία Posthumous DCC, απ' όπου προέρχονται οι φωτογραφίες, πρέπει να είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών της.

Οδός Πατησίων από το ύψος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κοιτώντας προς την πλατεία Αιγύπτου. Διακρίνεται μάλιστα και το γωνιακό κτίριο στην πλατεία Αιγύπτου με τα χαρακτηριστικά παράθυρα.
Ηλικιωμένος άντρας δίπλα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά της εποχής.
Η "Ελιά του Πλάτωνα" στην Ιερά Οδό. Το προστατευτικό κιγκλίδωμα είχε τοποθετηθεί μεταπολεμικά με μέριμνα του γιατρού Δημητρίου Κουλούκη.
Η Μονή Δαφνίου την άνοιξη.
Η Πύλη του Αδριανού ως χώρος... parking. Tα συγκεκριμένα οχήματα έχουν πινακίδες με αρχικά "AMAG", δηλαδή American Mission for Aid to Greece.
Στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου. Κατασκευάστηκαν το 1906 για τη Μεσολυμπιάδα. Την εποχή της φωτογραφίας ήταν σε κακό χάλι -ήταν φτιαγμένα από τούβλο με επικάλυψη γύψου- και τελικά κατεδαφίστηκαν τον Μάρτιο του 1952.
Ολυμπιείον και στο βάθος η Ακρόπολη.
Στρατιωτικό άγημα στη Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας κατευθύνεται στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Πίσω διακρίνεται το γνωστό ως "Μέγαρο Παπούδωφ".
Τέρμα Αμπελοκήπων - Κηφισίας και Αλεξάνδρας, εκεί που παλιότερα βρισκόταν η έπαυλη Θων.
Κουράστηκε και ζεστάθηκε ο Dr Crain και αφέθηκε να φωτογραφηθεί από κάποιον άλλον στην Ακρόπολη...
Καντίνα κάτω από την Ακρόπολη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.