Latest News

10+2 λόγοι για να εξερευνήσεις το Ν.Ευρυτανιας!


1. Ευλογημένος από τη φύση, ο νομός Ευρυτανίας εντυπωσιάζει και ασκεί μια ακαταμάχητη έλξη στους φυσιολάτρες και όχι μόνο. Η παρθένα φύση, οι γεμάτες έλατα κορυφές , η συναρπαστική άγρια ομορφιά που εξιτάρει τις αισθήσεις , τα ποταμιά, οι λίμνες, οι καταρράκτες, τα φαράγγια καθώς και το άριστο κλίμα της περιοχής ανταγωνίζονται και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα μαγευτικά τόπια της Ελβετίας…! Όλος αυτός ο φυσικός πλούτος, θα σου χαρίσει μοναδικές στιγμές γαλήνης και ευεξίας και αποτελεί το σημαντικότερο λόγο για να επισκεφτείς το Ν.Ευρυτανίας.

2. Αν θέλεις να αναπνεύσεις τον καθαρότερο αέρα της Ελλάδας, και να ανανεώσεις τα πνευμόνια σου, κάνε ένα ταξιδάκι μέχρι εδώ! Σύμφωνα με έρευνες της UNESCO το Καρπενήσι και η περιοχή γενικότερα, είναι πρώτη στην Ευρώπη και πέμπτη στο κόσμο σε καθαρότητα περιβάλλοντος. (αν…δε γυρίσεις άλλος άνθρωπος γράψε μας!)


3. Για να εξερευνήσεις το «λουλούδι της Ευρυτανίας» το Καρπενήσι, και να σε συνεπάρει με την ιδιαίτερη ομορφιά του.

4. Για να κάνεις μια αναδρομή στο παρελθόν, καθώς όλα τα χωριά όπως και το Καρπενήσι, έχοντας τη δική τους σημαντική ιστορία, είτε από τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης, είτε από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, έχουν άπειρα μνημεία και μουσεία για να θαυμάσεις.
(Κάνε μια επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Βινιάνης, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού και στο ιστορικό μνημείο των Κορυσχάδων)

5. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, ο θεϊκός αυτός τόπος είναι ιδανικός, καθώς οι πεζοπορίες στις γεμάτες πλούσια βλάστηση διαδρομές, είτε στα μονοπάτια των χωριών είτε πλάι στον Καρπενησιώτη ποταμό, είναι πραγματικές εμπειρίες.

6. Η περίφημη λίμνη των Κρεμαστών, στη συμβολή του Αχελώου με τον Αγραφιώτη και το Μέγδοβα, είναι το μεγαλύτερο γαιόφραγμα της Ευρώπης, σε αφήνει εμβρόντητο μόλις αντικρίζεις το απρόσμενα γαλάζιο της χρώμα και είναι κάτι που σίγουρα σε τραβάει στο νομό!

Lovelove tip : αν πας καλοκαίρι, ρίξε και μια βουτιά για να δροσιστείς!


7. Για τους τολμηρούς που θέλουν να εκτοξεύσουν την αδρεναλίνη τους στο κόκκινο, εδώ προσφέρονται μια σειρά από δραστηριότητες όπως rafting στα νερά του Αχελώου και του Ταυρωπού , Kayak στο Καρπενησιώτη, Canoeing στον Κρικελοπόταμο στην περιοχή «Πανταβρέχει» με το γνωστό φαράγγι της, ορειβασία στον Τυμφρηστό,  mountain bike και 4×4 jeep safari σε μια από τις τόσες διαδρομές.

8. Για να ανάψεις μια λαμπάδα ίσα με το μπόι σου, σε ένα από τα σημαντικότερα προσκυνηματικά κέντρα της Ορθοδοξίας, στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας!

9. Νιώσε εξερευνητής ανακαλύπτοντας, δύο από τα πλέον ξακουστά αξιοθέατα της Ευρυτανίας, το πανύψηλο φαράγγι «Πανταβρέχει» με τους μοναδικούς καταρράκτες του, κοντά στο χωριό Ρίσκα. (θα δίναμε τα πάντα για μια φωτογραφία σου εκεί!) και το φαράγγι της «Μαύρης Σπηλιάς», ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά φαράγγια της Ελλάδας,  ένα ονειρικό τοπίο που τα μάτια σου δε πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ!

10. Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, ο νομός ενδείκνυται πλήρως, καθώς το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα.


11. Τα ξεχωριστά χωριά της Ευρυτανίας πρέπει σίγουρα να τα εξερευνήσεις! Με τη σπάνια ομορφιά τους, θα σε γοητεύσουν και θα σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή! (κάνε εικόνα…παραδοσιακοί ξενώνες, απλόχερη δόση φύσης, φανταστικές χορτόπιτες και τυρόπιτες και γραφικές πλατείες με αιωνόβιους πλάτανους για την απόλυτη χαλάρωση)


12. Τέλος, για να δοκιμάσεις τα άριστης ποιότητας κρεατικά, τις πεντανόστιμες χειροποίητες πίτες, τους λαχταριστούς μεζέδες στα παραδοσιακά γραφικά καφενεία και το μοναδικό «μούρο» της Ευρυτανίας ,το πολύ δυνατό αυτό αλκοολούχο ποτό που παράγεται μόνο εκεί! (πρόσεχε όμως, σε παρακαλώ μη μεθύσεις).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.