Latest News

Στη Μάνη θα βρείτε μέχρι και εξωτική παραλία με σπηλιές και θέα


Ο Μέζαπος είναι ένας μικρός ψαράδικος οικισμός στη χερσόνησο Τηγάνι νότια της Αρεόπολης και είναι χτισμένος πάνω σε βραχώδη τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα ανάμεσα σε δύο χειμάρρους. Δεν υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις και υποδομές, οι περίπου 30 μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία, ενώ το χωριό δεν εμφανίζεται σχεδόν σε κανένα τουριστικό οδηγό της Λακωνίας, αν και οι δύο παραλίες του είναι από τις ομορφότερες.

Κοντά στις παραλίες υπάρχουν σπηλιές στα βράχια που μπορεί όποιος θέλει να εξερευνήσει κολυμπώντας στα γαλαζοπράσινα νερά, ή να χαλαρώσει στην παραλία με θέα το κάστρο στο Τηγάνι.



Ο Μέζαπος είναι για όσους τους αρέσει να ψάχνουν και να πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα από τους περισσότερους επισκέπτες, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για πεζοπορία.


Η χερσόνησος Τηγάνι αποτελεί πρόκληση για τους φίλους της πεζοπορίας. Πιο κάτω από τον Μέζαπο, από το Σταυρί, ξεκινά ένας βατός χωματόδρομος ως την Αγία Κυριακή, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πυργόσπιτο. Από εκεί χρειάζονται 45 λεπτά πεζοπορίας ως τα ερείπια του φράγκικου κάστρου του 13ου αιώνα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.