Latest News

Βράχα: Ένα παραδοσιακό στολίδι στην Ευρυτανία


Στον Δήμο Καρπενησίου, στα 863 μέτρα υψόμετρο, είναι χτισμένο το χωριό Βράχα.


Πρόκειται για ένα πανέμορφο γραφικό χωριό που η αρχιτεκτονική του μαγνητίζει τα βλέμματα κάθε επισκέπτη.


Η βόλτα σας στο χωριό θα εντυπωσιάσει, καθώς θα διαπιστώσετε πόσο αγαπούν αυτοί οι άνθρωποι τον τόπο τους και πόσο τον περιποιούνται. Πέτρινα αρχοντικά και χαμηλότερα σπίτια από πέτρα και κεραμίδι, σε κάνουν να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό.


Σχεδόν σε κάθε γωνιά του χωριού θα συναντήσετε πέτρινες βρύσες, από τις οποίες τρέχει κρυστάλλινο νερό από τις πηγές του χωριού, όλες τις εποχές του χρόνου.


Κάθε στενό δρομάκι, κάθε σοκάκι και κάθε γωνιά του όμορφου χωριού μαρτυρά την ιστορία του αλλά και δείχνει την αγάπη των κατοίκων του για την παράδοση.


Το χωριό με τις τόσες ομορφιές είναι «κρυμμένο» μέσα σε απέραντες εκτάσεις πρασίνου, και το μάτι χάνεται στην πλούσια βλάστηση και απέραντα δάση.


Έχει ενδιαφέρον: Στην περιοχή υπάρχει η Ιερά Μονή της Μεταμόρφωσης τους Σωτήρα, που αποτελέσε καταφύγιο και ορμητήριο των Ελλήνων την περίοδο της επανάστασης του 1821.

Μέσα στο χωριό θα βρείτε πολλές εκκλησίες και ξωκλήσια όπως του Αγίου Νικολάου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της Αγίας Παρασκευής και του Άη Λιά.


Τι να δοκιμάσουμε: Στο χωριό φημίζονται για τα εκλεκτά κρέατα, το εξαιρετικό ντόπιο κρασί, τα βότανα και τα αρωματικά φυτά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.