Latest News

Τζάστενη: μαγευτικά όμορφη, παραδόξως άγνωστη


Η Τζάστενη είναι μία από τις πιο ήσυχες και συνάμα πιο όμορφες παραλίες του νομού Μαγνησίας. Η παραλία αυτή καθεαυτή δεν είναι καθόλου γνωστή (οι περισσότεροι Βολιώτες την αγνοούν) και αυτό γιατί την φήμη και την αίγλη της την κλέβει το τοπίο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι της. Αναφερόμαστε στα τρία σπιτάκια που βρίσκονται ακριβώς μπροστά από τη θάλασσα λίγα μέτρα μακριά από την παραλία, τα οποία μαζί με το γαλάζιο του ουρανού και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, συνθέτουν το απόλυτο καρτ ποστάλ του νομού.


Ο μαγευτικός αυτός κολπίσκος βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μετά τη Μηλίνα, στο δρόμο προς το χωριό Τρίκερι, στην περιοχή Αύρα. 


Οδηγώντας λοιπόν προς το Τρίκερι, τίποτα δεν προδιαθέτει πως κάτι τόσο όμορφο και μοναδικό βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω από τον δρόμο. Στην γραφική παραλία της Τζάστενης θα οδηγηθείς με δυσκολία. Δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα που να δείχνει πως εκεί γύρω βρίσκεται κάτι τόσο μοναδικό.


Το καλοκαίρι θα το καταλάβεις πιο εύκολα αφού ακριβώς πάνω από την παραλία ίσως να συναντήσεις παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Προσοχή όμως, μπορεί ακόμη και το καλοκαίρι η παραλία ενδέχεται να είναι άδεια, οπότε πρέπει να έχεις το νου σου και να μη χαθείς. Θα οδηγηθείς εκεί μόνο αν σταματάς κάθε λίγο για να παρατηρήσεις το τοπίο που βρίσκεται κάτω από τα κτήματα με τους ελαιώνες.


Η βοτσαλωτή παραλία της Τζάστενης ενδύκνειται για όλους τους τύπους των επισκεπτών και ιδιαίτερα για τα παιδιά καθώς εκεί, όσο και να φωνάξουν δεν πρόκειται να ενοχλήσουν κανέναν, πλην τον υπόλοιπων λουόμενων. Τα μικρά βοτσαλάκια ευνοούν το παιχνίδι και το τρέξιμο των παιδιών κάτι που θα επιτρέψει στους γονείς να ηρεμήσουν λιγάκι και να κάνουν ήρεμα το μπάνιο τους.


Επίσης, από την παραλία της Τζάστενης θα απολαύσετε ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα που σε συνδυασμό με την θάλασσα, την ηρεμία του τόπου και φυσικά το ιδιαίτερο φόντο που δημιουργούν τα σπιτάκια που βρίσκονται λίγα μέτρα πιο πέρα, δημιουργεί τις προυποθέσεις για να αναθερμάνετε τη σχέση σας με το έτερόν σας ήμισυ. 

Τέλος, το μέρος είναι η χαρά του ελεύθερου κατασκηνωτή, όμως και κάτι τέτοιο δεν το προτείνουμε καθώς διώκεται ποινικά βάσει του άρθρου 10 του Ν. 392/76 το οποίο απαγορεύει την εγκατάσταση σκηνών σε παραλίες, αιγιαλούς και γενικά κοινόχρηστους χώρους. 


Αφήστε λοιπόν τη σκηνή σας στο σπίτι και εφοδιαστείτε με καλή διάθεση και ακόμα καλύτερη παρέα, γιατί στη Τζάστενη θα περάσετε πανέμορφα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.