Latest News

Μόλις 2,5 Ώρες από την Αθήνα Απέχει ένα από τα Ομορφότερα Πάρκα της Ελλάδας!


Απέχει μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα και είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριουδάκια τόσο κοντά στην πρωτεύουσα.

Μιλάμε για το χωριό  Παύλιανη στη Φθιώτιδα το οποίο είναι χτισμένο στα 1040 μέτρα και βρίσκεται στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού της Οίτης και δίπλα στην Πυρά του Hρακλέους.

Πρόκειται για ένα μέρος γεμάτο βλάστηση, έλατα και σπάνια χλωρίδα και πανίδα.

Το χωριό Παύλιανη είναι γεμάτο δέντρα!
Με το που θα μπείτε στο χωριό θα δείτε ένα όμορφο πάρκο το οποίο θα σας καλωσορίσει με τον πιο όμορφο τρόπο. Προχωρώντας στο χωριό θα συναντήσετε το παραδοσιακό καφενείο όπου μπορείτε πέρα από τον καφέ σας να απολαύσετε παραδοσιακές πίτες.


Αυτό που είναι πολύ εντυπωσιακό για ένα χωριό είναι τα περίεργα graffiti στου τοίχους των παλιών σπιτιών τα οποία μαρτυρούν πως στο χωριό μένει σίγουρα ένας καλλιτέχνης ο οποίος με την συγκατάθεση των κατοίκων μετέτρεψε τους τοίχους των σπιτιών σε έργα τέχνης.

Μια κάτοικος του χωριού ζωγραφίζει όμορφα graffiti στους τοίχους με την συγκατάθεση των υπόλοιπων κατοίκων.
Ένα γνήσιο χωριό πρέπει οπωσδήποτε να διασχίζεται από ένα ποτάμι και η Παύλιανη έχει ένα το οποίο χωρίζει το χωριό σε δύο μέρη… στην Άνω και στην Κάτω Παύλιανη. Εκεί θα βρείτε και ένα από τα ομορφότερα φυσικά πάρκα της χώρας το οποίο είνει γεμάτο έλατα, καρυδιές, μηλιές, καστανιές, τρεχούμενα νερά, χειροκίνητα τελεφερίκ και χώρους άθλησης. Κάποιο εκεί βρίσκονται και οι πηγές του Ασώπου ποταμού οι οποίες κάνουν τους επισκέπτες να μην θέλουν να φύγουν.

Το όμορφο πάρκο έχει πολλά πράγματα να κάνετε και να δείτε.

Ένα από τα γεφυράκια του πάρκου θυμίζει πιάνο.
Αν, λοιπόν, είστε λάτρεις της πεζοπορίας μπορείτε να επισκεφτείτε ένα απο τα πιο όμορφα χωριά κοντά στην Αττική και να ζήσετε ένα Σαββατοκύριακο κοντά στη φύση και τον καθαρό αέρα που τοσο πολύ έχετε και έχουμε ανάγκη.

Με χειροκίνητα τελεφερίκ όποιος θέλει μπορεί να κατέβει το ποτάμι.

Η ομορφιά του χωριού είναι αδιαμφισβήτητη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.