Latest News

Θεογέφυρο, ένας θησαυρός της φύσης

Ένα πανέμορφο φυσικό μνημείο της Ελλάδας



Κοντά στο χωριό Λίθινο, βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός που όποιος τον ανακαλύπτει βρίσκεται μπροστά σε ένα μοναδικό φυσικό αξιοθέατο που αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι η φύση είναι πιο ταλαντούχος καλλιτέχνης.

Κάπου εκεί, μετά τη Ζίτσα θα βρει κανείς το Θεογέφυρο, το «θαύμα» του ποταμού Καλαμά που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη. Πρόκειται για ένα φυσικό γεφύρι που σχηματίζεται από τα βράχια, τα οποία ενώνονται πάνω από τον ποταμό Καλαμά και δημιουργεί ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό γεμάτο με τρεχούμενα νερά και πράσινο.

Μόλις θα περάσετε μια τεχνητή γέφυρα στη διαδρομή σας προς το σημείο, θα πρέπει να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και να περπατήσετε σε ένα κατηφορικό μονοπάτι όπου θα σας οδηγήσει στο «Γεφύρι φτιαγμένο από το Θεό». Το σχήμα του βέβαια είναι φτιαγμένο όπως κανένα άλλο γεφύρι κατασκευασμένο από ανθρώπινο χέρι.


Δεξιά και αριστερά δέντρα ξεπηδούν και δημιουργούν μια όαση, ενώ μπορείς να ακούσεις τα νερά του Καλαμά να τρέχουν δίπλα σου. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, αποτελεί μια ανάσα δροσιάς, ένα φυσικό κλιματισμό σε ένα γαλήνιο σημείο. Τα άγρια νερά σκάλισαν τα φυσικά βράχια και παλιότερα το γεφύρι χρησίμευε σαν φυσικό πέρασμα για να περάσει κανείς ακίνδυνα από τα ορμητικά νερά του Καλαμά.

Κοντά στο Θεογέφυρο μπορεί να βρει κανείς ένα παραδοσιακό μαγαζί για καφέ και φαγητό πνιγμένο μέσα στα πλατάνια όπου μπορεί ο επισκέπτης να χαλαρώσει κυριολεκτικά πάνω στο ποτάμι με μοναδικό θόρυβο τα νερά του Καλαμά και τα πουλιά. Σε αυτό το σημείο του ποταμού τα νερά είναι λίγο πιο ρηχά αλλά το φυσικό τοπίο εξίσου μοναδικής ομορφιάς. Η παλιά ρόδα του νερόμυλου που υπήρχε εκεί στέκεται ακόμη και γυρίζει κανονικά. Η όλη περιοχή επιπλέον αποτελεί πόλο έλξης για τους φυσιολάτρες ενώ είναι ιδανική για εξορμήσεις με ορμητήριο την πόλη των Ιωαννίνων. Το σίγουρο είναι πως θα φύγετε γεμάτοι όμορφες, καταπράσινες εικόνες.




1 σχόλιο:

  1. Αυτό το θαύμα της φύσης δεν υπάρχει πια. Κατέρρευσε πριν από δύο; Χρόνια... Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.