Latest News

Γρεβενά: Η πόλη που η Ελληνική φύση μεγαλουργεί!


Ιανουάριος. Πρόκειται για τον δεύτερο μήνα του χειμώνα που μαζί του φέρνει, εκτός από κρύο και βροχή, λιακάδα και άνοιξη κρυμμένα μέσα στις Αλκυονίδες μέρες. Τι πιο όμορφες συνθήκες λοιπόν για να προγραμματίσετε μία χειμερινή εκδρομή παρέα με αγάπημενα πρόσωπα; Όσο για τον προορισμό;



Σας έχουμε το κατάλληλο μέρος για μια αξέχαστη διαμονή μέσα στη μαγεία της φύσης, αλλά και τις ανέσεις της πόλης. Τα Γρεβενά περιμένουν να σας υποδεχτούν!



Νομός Γρεβενών, μια ματιά στις Άλπεις

Κομμάτι της οροσειράς της Πίνδου, ο ορεινός νομός Γρεβενών απλώνεται αγέρωχος στη δυτική πλευρά της Μακεδονίας. Ως επί το πλείστον, στο ανάγλυφο του εδάφους του κυριαρχούν  βουνά όπως ο Σμόλικας, η Βασιλίτσα, το Μαυροβούνι και πολλά άλλα, ενώ ανάμεσά τους κυλάει ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας, ο Αλιάκμονας με τον παραπόταμό του Βενέτικο.


Στο νομό Γρεβενών θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά το Εθνικό Πάρκο Βόρειας  Πίνδου, μία έκταση μεγάλης φυσικής ομορφιάς που σίγουρα θα σας μαγέψει και θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας  για πολύ καιρό.



Ακόμη, στον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε το Αρκουδόδεμα και τις Λίμνες Φλέγγα, η θέα των οποίων σίγουρα θα σας ταξιδέψει στις χειμωνιάτικες Άλπεις.



Λίμνες Φλέγγα





Όσο απίθανο και να ακούγεται, τα Γρεβενά δεν είχαν πάντα το τουριστικό ενδιαφέρον και την επισκεψιμότητα του σήμερα, πάρα την ομορφιά τους  που παραπέμπει σε παραμύθι. Μόλις την τελευταία δεκαετία απέκτησαν μία νέα αναπτυξιακή πορεία η οποία έχει μετατρέψει τον τόπο αυτό σε ιδανικό χειμερινό τουριστικό προορισμό. Για αυτές τις εξελίξεις, σπουδαίο ρόλο έπαιξε η διάνοιξη της Εγνατίας Οδού αλλά και η κατασκευή του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας.

O παράδεισος των extreme sports


Εξαιτίας της τοποθεσίας τους,  που τους προσφέρει εξαιρετικό φυσικό πλούτο, τα Γρεβενά  μπορούμε να πούμε πως αποτελούν την πρωτεύουσα του εναλλακτικού τουρισμού και των τολμηρών σπορ που φέρνουν τον επισκέπτη σε απόλυτη επικοινωνία με τη φύση. Οι πιο διαδεδομένες δραστηριότητες που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε είναι η ορειβασία στη Δρακολίμνη του Σμόλικα, η πεζοπορία στη Βάλια Κάλντα και στη Βάλια Κίρνα, το ράφτινγκ στο Βενέτικο ενώ μία υπέροχη εμπειρία αποτελεί  το canyoning στο φαράγγι της Πορτίτσας.



Επιπλέον, τα Γρεβενά είναι γεμάτα με όμορφα, πέτρινα γεφύρια, ορμητικούς καταρράκτες, ιστορικά μοναστήρια και ήρεμα ρυάκια που αξίζει να τα επισκεφτείτε για μία ιδιαίτερη επαφή με το κάλλος της φύσης, που σίγουρα θα σας δημιουργήσει ξεχωριστά συναισθήματα.


Γεφύρι του Αζίζ Αγά



Το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας


Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά. Πρόκειται για έναν μαγευτικό χώρο, στην καρδιά της οροσειράς της Πίνδου που αν τύχει και τον επισκεφτείτε, θα σας χαρίσει μοναδικές στιγμές χαράς, αδρεναλίνης αλλά και χαλάρωσης.



Διαθέτοντας περισσότερες από 20 πίστες με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου αποτελούν καταφύγιο των τολμηρών αλλά και χώρο συνάντησης για snowboarders. Ένα άλλο στοιχείο που κάνει την τοποθέσια αυτή μαγευτική είναι η ομορφιά του τοπίου που θα σας κόψει την ανάσα αλλά και η ειδυλλιακή διαδρομή που θα σας οδηγήσει στο χιονοδρομικό κέντρο, αποκαλύπτοντάς σας τα μυστικά που κρύβει η αθάνατη φύση της Πίνδου.

Η πρωτεύουσα των μανιταριών


Αν ταξιδέψετε στα Γρεβενά, μην παραλείψετε να επισκευτείτε το Μουσείο των Μανιταριών, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Λάβδας. Το Νοέμβριο του 2007 τα Γρεβενά ανακυρήχθηκαν και επίσημα «Πόλη των Μανιταριών»  δίνοντάς τους ένα παραπάνω πλεονέκτημα ως μία περιοχή που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά.



Το μουσείο ιδρύθηκε με φαντασία και μεράκι από τους κατοίκους της Λάβδας και στεγάζεται σε ένα όμορφο πέτρινο, παραδοσιακό κτίριο. Φιλοξενεί όλα τα είδη μανιταριών της περιοχής  τα οποία εκτίθενται στον φυσικό τους χώρο. Μία επίσκεψη στο μουσείο σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη αφού θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε την ιστορία πολλών αγαπημένων μανιταριών και να μάθετε πολλά πράγματα για αυτά τα τόσο ιδιαίτερα πλάσματα της φύσης.



Η ξενάγηση συνοδεύεται από πλούσια βιβλιογραφία και οπτικοακουστικό υλικό που θα σας κάνει να αιστανθείτε σαν ένα μικρό ξωτικό ή νεράιδα του δάσους, ανάμεσα σε τόσα πολλά μανιτάρια.

Αν λοιπόν αναζητάτε έναν όμορφο, χειμερινό προορισμό για να οργανώσετε την εκδρομή σας, μόλις σας δώσαμε τη λύση. Χωρίς να το σκεφτείτε καθόλου, επισκεφτείτε την όμορφη πόλη των Γρεβενών και χαθείτε στην απεραντοσύνη της φύσης που θα αντικρύσετε γύρω σας. Χωρίς κανένα ενδοιασμό, θα βιώσετε μία από τις πιο υπέροχες εμπειρίες της ζωής σας.


Δείτε το βίντεο


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.