Latest News

Ο καφές ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ έχει τη δική του ιστορία

Το 1919 οι αδελφοί Λουμίδη ανοίγουν το πρώτο τους κατάστημα πώλησης έτοιμου (αλεσμένου) καφέ στο Πειραιά. Εκείνη την εποχή ο "έτοιμος καφές" ήταν κάτι το νέο.
Το 1923 ανοίγουν και 2ο κατάστημα (καφεκοπτείο), πάλι στον Πειραιά στην οδό Τσαμαδού 5.
Το χαρμάνι με το πλούσιο άρωμα και τη μοναδική γεύση έγινε γρήγορα διάσημο.
Το 1926 κατοχυρώνεται η εμπορική ονομασία "Παπαγάλος" , ενώ 2 χρόνια αργότερα (1928) ανοίγει το κατάστημα της Αθήνας, στα Χαυτεία.
Η οικογενειακή επιχείρηση επεκτείνεται και στην Θεσσαλονίκη, το 1931, όπου ιδρύεται το πρώτο μεγάλο κατάστημα στην γωνία των οδών Αγίου Μηνά και Ελευθερίου Βενιζέλου.
Το 1938 ιδρύεται το νέο κατάστημα – καφενείο, στην οδό Σταδίου 38, δίπλα από το βιβλιοπωλείο της Εστίας, που έμελλε να μείνει γνωστό στην ιστορία με την επωνυμία «το πατάρι του Λουμίδη». Πολλά και γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού, λογοτεχνικού και δημοσιογραφικού κόσμου της Αθήνας σύχναζαν σε αυτό καφενείο.


To 1955 η παραγωγή καφέ μεταφέρεται σε νέα μονάδα κεντρική μονάδα, ενώ το 1958 η επιχείρηση επεκτείνει τις δραστιριότητές της, ιδρύοντας τη Σοκαλατοποία Λουμίδη στο Περιστέρι.Το καφεκοπτείο του Πειραιά μεταφέρεται το 1961, σε νέο, σύγχρονο, μεγαλύτερο και ιδιόκτητο κατάστημα, στην οδό Τσαμαδού 7.Το 1969 ιδρύεται νέο, δεύτερο καφεκοπτείο στην Θεσσαλονίκη στην οδό Ερμού ενώ η παρουσία του καφέ Λουμίδη στην Θεσσαλονίκη, επεκτείνεται, με την ίδρυση κεντρικής μονάδας επεξεργασίας συσκευασίας και διανομής του καφέ.Το 1971 δημιουργείται η "Λουμίδης Α.Ε."  με αποκλειστικό σκοπό την βιομηχανική παραγωγή και διανομή του τυποποιημένου καφέ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ Λουμίδη, ενώ μέχρι το 1974 θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου εργοστασίου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμία, στα Οινόφυτα.Το 1987 ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, όταν η Λουμίδης Α.Ε. εξαγοράζεται από τη Nestle S.A.


Oι δραστηριότητες, όμως, της οικογένειας Λουμίδη μέσα από τα κεφεκοπτεία Λουμίδη, συνεχίζονταν κανονικά, ενώ νέα ανοίγουν τα επόμενα χρόνια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Το 1990 οι εγκαστάσεις της της εταιρίας επεκτείνονται, ενώ το 1994 προέβη σε αναβάθμιση των πετρόμυλων άλεσης του ελληνικού καφέ σε υψηλότατης τεχνολογίας μύλους.

Πηγές:  loumidis.gr & kafekopteialoumidi.gr

Λουμίδης Παπαγάλος, διαφήμιση του 1940
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.