Latest News

7 λόγοι για να πιείτε πράσινο τσάι


Αν αναρωτιέστε γιατί το τσάι είναι ευεργετικό για την υγεία μας, θα σας πούμε, ότι οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτό συμβαίνει, επειδή μπορεί να καταπολεμήσει πολλές παθογένειες. Αν λοιπόν ψάχνετε δικαιολογίες για να καταναλώνετε καθημερινά πράσινο τσάι σας παρουσιάζουμε μερικές για να σας βοηθήσουμε.

Κάνει καλό στην μνήμη: σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το πράσινο τσάι βοηθά πολύ την μνήμη και κατά συνέπεια όλες τις πνευματικές μας ικανότητες. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο.

Δρα κατά της κυτταρικής γήρανσης: τα μόρια του ροφήματος έχουν την ικανότητα να παγιδεύουν τις ελεύθερες ρίζες και να μειώνουν τον οξειδωτικό άγχος, που είναι υπεύθυνο για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

Κάνει καλό στην καρδιά: το πράσινο τσάι μας προστατεύει από παθήσεις όπως η αθηροσκλήρωση, της οποίας η παρουσία στον οργανισμό μαρτυρεί και την παρουσία κακής χοληστερόλης.

Βοηθά στον έλεγχο του ΔΜΣ: βοηθά στην διαχείριση του βάρους μας αρκεί βέβαια να συνοδεύεται από μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Προστατεύει τα δόντια μας: αληθινός σύμμαχος του στόματος, το πράσινο τσάι πολεμά κατά την εμφάνιση της τερηδόνας, της πλάκας και της ουλίτιδας στο στόμα μας.

Βοηθά κατά της κούρασης: δρα κατά του άγχους και του νευρικού κλονισμού. Βοηθά ακόμα στην καταπολέμηση της κούρασης και της υπνηλίας.

Προστατεύει από τον καρκίνο: χάρη στην αντιπολλαπλασιαστική και αντιφλεγμονώδη δράση του, το πράσινο τσάι μας προστατεύει από κάποια είδη καρκίνου όπως αυτό του οισοφάγου, της μήτρας και των πνευμόνων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.