Latest News

Έρευνες αναδεικνύουν τις top 9 πιο υγιεινές τροφές


Σύμφωνα με νέες διαφορετικές έρευνες που έγιναν στην Αμερική και την Ευρώπη, τα παρακάτω τρόφιμα αποτελούν τις πιο υγιεινές επιλογές...

Μήλα
Είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.  Σε μελέτες που έγιναν σε πειραματόζωα φάνηκε ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες των μήλων αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής.

Αμύγδαλα
Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη Ε. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τα αμύγδαλα μας βοηθούν να διατηρήσουμε σε φυσιολογικά επίπεδα τη χοληστερίνη μας.

Μπρόκολο
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, κάλιο  και ασβέστιο. Τα φυτοθρεπτικά συστατικά του μπορούν να βοηθήσουν να προλάβουμε την εκδήλωση καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη ακόμη και διαφόρων μορφών καρκίνου εξαιτίας ενός ενζύμου που περιέχει. Σύμφωνα με τους ειδικούς από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις, ο καλύτερος τρόπος να το μαγειρέψουμε ώστε να μην χάσει τα θρεπτικά συστατικά του, είναι στον ατμό.

«Παχιά» ψάρια
Σύμφωνα με τους ειδικούς τα λιπαρά ψάρια όπως το σκουμπρί, η πέστροφα,   ο σολομός και οι σαρδέλες, περιέχουν Ω3 λιπαρά οξέα που είναι ωφέλιμα για την καρδιά και το νευρικό σύστημα.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά
Τα λαχανικά όπως το σπανάκι ή το λάχανο μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο να  εκδηλώσουμε διαβήτη. Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ στην Αγγλία, επισημαίνουν ότι πρέπει να μελετηθούν περαιτέρω οι ευεργετικές επιδράσεις που έχουν τα πράσινα φυλλώδη στην υγεία μας.

Γλυκοπατάτα
Η γλυκοπατάτα θεωρείται η νούμερο ένα τροφή όσον αφορά την περιεκτικότητα της σε βιταμίνες Α, C, σίδηρο, ασβέστιο και πρωτεΐνες σε σχέση με τα υπόλοιπα λαχανικά

Αβοκάντο
Είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β, Κ και Ε.  Θεωρείται ότι είναι χρήσιμο στην αντιμετώπιση του διαβήτη και της υπέρτασης, ενώ ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Οχάιο ανακάλυψαν ότι μπορεί  να σταματήσει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στη στοματική κοιλότητα.

Πλιγούρι βρώμης
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι αν τρώτε ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης μπορείτε να ελέγξετε τα επίπεδα της χοληστερίνης σας και να τα «ρίξετε» στη περίπτωση που είναι πολύ υψηλά.

Φύτρα σιταριού
Μια ακόμη τροφή που θεωρείται βόμβα θρεπτικών συστατικών. Περιέχουν βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, θειαμίνη , ψευδάργυρο, μαγνήσιο και φωσφόρο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.