Latest News

8+1 λόγοι για να επισκεφτείς τον νομό Φθιώτιδας


1. Το χειμερινό κέντρο Παρνασού, το οποίο προσφέρει τις μαγευτικές εικόνες του βουνού σε συνδυασμό με πλήθος χειμερινών αθλημάτων αλλά και τρόπων αναψυχής-χαλάρωσης.2,

2. Ενημερωθείτε ιστορικά για την δράση των Σπαρτιατών, πραγματοποιώντας μια ολοκληρωμένη επίσκεψη στο Μνημείο του Λεωνίδα και των 300, στο κέντρο ενημέρωσης των Θερμοπυλών και στο Μνημείο των 700 Θεσπιέων.


3. Θα βρείτε την ευκαιρία να θαυμάσετε την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, αφού επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης και την Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας.


4. Ξεκινήστε ένα πέρασμα από το όρος Όρθυς, έναν προορισμό οικοτουρισμού με πυκνή βλάστηση που αποτελεί καταφύγιο θηραμάτων και άλλων άγριων ζώων.

(Στο δρόμο για Παρνασσό via: @karageorgopoulos_)
5. Η πόλη της Λαμίας, απλωμένη στις πλαγιές του όρους Όθρυς, θα σας εντυπωσιάσει από τη φιλοξενία των κατοίκων της, τα όμορφα μαγαζιά της, αλλά και από την ωραιότητα του..γυναικείου φύλου.

6. Θα περάσετε για μια βουτιά από τις παραλίες που θα βρείτε στην περιοχή όπως είναι η παραλία Καλάμου, η παραλία κολύμβησης και η παραλία Αγίου Δημητρίου.

7. Για ένα εκμέκ και μια βουτιά επιβάλλεται μια στάση στα Καμμένα Βούρλα, αλλά και ένα πέρασμα από το μέρος που λάτρευε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, το Θεολόγο.

info: αν είστε λίγο τυχεροί, δελφίνια θα σας κρατήσουν «συντροφιά» στα νερά του Μαλιακού.

(Καμμένα Βούρλα via: __kovacs.eszter__)
8. Για να αναζωογονηθείτε και να ανακαλύψετε τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, επισκεφτείτε τα θερμά λουτρά Πλατυστόμου, αλλά και αυτά της Υπάτης.

9. Τα τοπικά προιόντα και φαγητά θα απογειώσουν τις αισθήσεις σας, θα δοκιμάσετε χυλοπίτες και τραχανά, την ξακουστή «μαρτινέζικη» μυζήθρα, μήλα και φασόλια από την Παύλιανη, ψάρια και θαλασινά, ντόπια κρέατα, παραδοσικές πίτες, φρέσκο ζυμωτό ψωμί, και πλήθος γλυκών, όπως κουραμπιέδες, γλυκό του κουταλιού και γλυκά ταψιού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.