Latest News

Η παραλία της Κέρκυρας που θυμίζει φιόρδ

Το ξακουστό Canal d’ amour που καθηλώνει – Δείτε τις φωτογραφίες



Όποιος έχει βρεθεί στην Κέρκυρα ξέρει πως αυτό το νησί έχει πλούσια «δώρα» για όλους τους ταξιδιώτες που το επισκέπτονται: Παράδοση, έθιμα, χωριά, εκπληκτικές παραλίες, τοπία που εντυπωσιάζουν, κι όλα αυτά υπό τον αδιάλειπτο ήχο της μουσικής και των τραγουδιών, που είναι λες συνυφασμένα με κάθε πέτρα του και το κάθε κύμα του.

Σε πολλά σημεία της η φύση στάθηκε πολύ γενναιόδωρη με την Κέρκυρα, με το ατελείωτο παιχνίδισμα της θάλασσας και του ουρανού με το πράσινο. Σε κάποια σημεία, όπως στο δυτικό άκρο της βόρειας ακτής της, λες και έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.

Αυτό είναι το Canal  d’ Amour, η παραλία που θυμίζει φιόρδ κοντά στο χωριό Σιδάρι. Εντυπωσιακά υψώματα στέκουν, απόκρημνα, στη θάλασσα, σχηματίζοντας δαντελωτούς κολπίσκους. Ένας από αυτούς είναι και το Κανάλι της Αγάπης, μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες για τους τουρίστες που κατακλύζουν την Κέρκυρα το καλοκαίρι.

Θάλασσα και άνεμος σμίλευσαν τα βράχια στην ακτή αυτή του νησιού, με τη διαβρωτική τους δράση, δημιουργώντας μια πανέμορφη «διώρυγα» που καλωσορίζει τους παραθεριστές. Το εκθαμβωτικό τοπίο αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για βουτιές αλλά και εξερεύνηση στις σπηλιές που βρίσκονται κατά μήκος του καναλιού.

Το φυσικό πέρασμα ολοκληρώνεται με την επιβλητική ακτή των Περουλάδων, με τα απότομα ανοιχτόχρωμα βράχια.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.