Latest News

Ξάνθη, το σταυροδρόμι δύο κόσμων...!


Η πόλη των αντιθέσεων, που συνδυάζει μοναδικά την πολυπολιτισμικότητα, τις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες ανθρώπων και τις απόψεις τους, τις θρησκείες, την κουλτούρα και τον πολιτισμό, και που μαγεύει τον επισκέπτη με το πάντρεμα ανατολής και δύσης.



Θα τολμούσα να πω πως είναι μια μικρή Κωνσταντινούπολη, γεμάτη αρώματα και μυρωδιές ανατολής, τόσο απ' τα χαγιάτια και τα παραδοσιακά σπίτια στην παλιά πόλη της Οθωμανικής κυρίως περιόδου, όσο και από τις υπαίθριες λαϊκές αγορές και τα παζάρια. Μπορεί κανείς να περιπλανηθεί στα λιθόστρωτα δρομάκια, τα μικρά παραδοσιακά μαγαζιά, να κάνει βόλτα στο ποτάμι, και να καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου το ρολόι της χτύπησε για πρώτη φορά το 1888 !



Ενδεχομένως να σας περιγράφω συναισθηματικά φορτισμένος την πόλη αυτή, διότι εκεί υπηρέτησα κάποτε τη στρατιωτική μου θητεία, και παρά τις όποιες δυσκολίες, έχω ακόμα τις καλύτερες αναμνήσεις !

Δοκιμάστε ανεπιφύλακτα σουτζουκάκια, σμυρναίικα γιαουρτλού κεμπάπ, και γλυκαθείτε με σουτζούκ λουκούμ, μπουγάτσα με κρέμα, σαραγλί και ντόπιο παραδοσιακό παγωτό.


Λόγω της ύπαρξης στρατοπέδων στην ευρύτερη περιοχή αλλά και Πανεπιστημιακών σχολών, το νεανικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο, κάτι που θα διαπιστώσετε κατά τη νυχτερινή κυρίως περιήγησή σας. Ψαγμένες μουσικές σκηνές, πολυχώροι, ρεμπετοταβέρνες, και καλαίσθητα cafe και bar, που μαγνητίζουν τον επισκέπτη!



Διάσημο στην πόλη είναι το Ξανθιώτικο Καρναβάλι (κάθε Φεβρουάριο) το οποίο είναι από τα πιο γνωστά καρναβάλια της Ελλάδας ενώ εξίσου γνωστές είναι και οι Γιορτές Παλιάς Πόλης (αρχές του Σεπτεμβρίου). Επίσης γνωστό είναι το Παζάρι της Ξάνθης, που γίνεται κάθε Σάββατο στην πλατεία Εμπορίου, καθώς και το Φεστιβάλ Μάνος Χατζιδάκις που προσελκύει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Η Ξάνθη είναι η νεράιδα της Θρακιώτικης φύσης, αφήστε λοιπόν τις αισθήσεις σας να σας ταξιδέψουν....!





Δείτε το video:



του Αλέξανδρου Δαΐδη

ΠΗΓΗ

Επιμέλεια: anexitilo.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.