Latest News

Αν μπορούσα να διακτινιστώ, εκεί θα πήγαινα πρώτα

Κάποιος τράβηξε τη Λίμνη Δόξα από ψηλά και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό



Δεν ήξερα τη συγκεκριμένη λίμνη που βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία, (η περιοχή μάλιστα, με μια δόση υπερβολής ίσως έχει χαρακτηριστεί «Κορινθιακή Ελβετία»). Να μερικές πληροφορίες που βρήκα:   

Η τεχνητή λίμνη Δόξα (via) 

Η λίμνη Δόξα ή όπως συνηθίζεται να λέγεται λίμνη Φενεού δημιουργήθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια για αρδευτικούς λόγους.


Στη συνέχεια αποδείχθηκε πως δεν ήταν αξιοποιήσιμη για την άρδευση και τα τελευταία χρόνια αποτελεί σε συνδυασμό με το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 15ου αιώνα και το εκκλησάκι του Αγ. Φανουρίου, σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής.


Βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, ανάμεσα στα όρη Χελμό και Ντουρντουβάνα, ακριβώς απέναντι από τους πρόποδες της Ζήρειας και συγκεντρώνει τα νερά από το χείμαρρο Δόξα και τις γύρω από τη λίμνη ρεματιές.


Περικλείεται από καταπράσινα μαυρόπευκα που φτάνουν μέχρι τις όχθες και δημιουργεί ένα μαγικό ελβετικό τοπίο. Αποκορύφωμα του φυσικού κάλλους αποτελεί το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που συνδέεται με τη στεριά με μια λεπτή λωρίδα γης και σύμφωνα με τους ειδικούς σε λίγα χρόνια λόγω της διάβρωσης του υπεδάφους θα παραμείνει ως νησίδα και θα το επισκέπτεται κανείς μόνο με καΐκι.


Η περιοχή της λίμνης είναι ιδανικό μέρος για πεζοπορία ή βόλτα με το αυτοκίνητο. Είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε και θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις.


***   

Και το βίντεο που είδα, και τα ξεκίνησε όλα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.