Latest News

Ξέχνα αυτά που πίστευες! Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι διατροφικοί ΜΥΘΟΙ!


1.    «Ένας άνθρωπος πρέπει να πίνει 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως».

Μύθος. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες σε υγρά. Ένας υγιής ενήλικας χρειάζεται κατά μέσο όρο γύρω στα 2 – 2.5 λίτρα υγρών ημερησίως. Ωστόσο, το νερό δεν αποτελεί τη μοναδική πηγή υγρών για την κάλυψη των αναγκών αυτών. Οι ανάγκες σε υγρά μπορούν να καλυφθούν και μέσω της κατανάλωσης άλλων ροφημάτων όπως το γάλα, οι χυμοί, ο καφές, το τσάι, η σόδα και τα ανθρακούχα αναψυκτικά…

2.    «Τα αναψυκτικά προκαλούν κυτταρίτιδα».

Μύθος. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι τόσο η κατανάλωση καφεΐνης όσο και ανθρακικού σχετίζεται με τη δημιουργία κυτταρίτιδας. Η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, η σωστή διαχείριση του άγχους και μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλουν στη βελτίωση του προβλήματος αυτού.

3.    «Η φρουκτόζη έχει λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη».

Μύθος. Η φρουκτόζη και η ζάχαρη περιέχουν τις ίδιες θερμίδες. Η διάφορά τους συνίσταται στο ότι η φρουκτόζη είναι μιάμιση φορά πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και επομένως για να πετύχουμε το ίδιο γλυκαντικό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε μικρότερη ποσότητα φρουκτόζης, συνεπώς προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες.

4.    «Το μαύρο ψωμί παχαίνει λιγότερο από το λευκό».

Μύθος. Τα μαύρο ψωμί περιέχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με το λευκό. Η διατροφική του ανωτερότητα συνίσταται στην περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες που προάγουν την υγεία μας και τον ευκολότερο μεταβολισμό του. Με άλλα λόγια δεν μετατρέπεται σε λίπος.  Παράλληλα είναι πλουσιότερο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που σχετίζονται με την καλή λειτουργία τόσο του νευρικού μας συστήματος όσο και του μεταβολισμού μας.

5.    «Τα μακαρόνια παχαίνουν».

Μύθος. Τα μακαρόνια βρίσκονται στη βάση της μεσογειακής πυραμίδας μαζί με άλλα αμυλούχα τρόφιμα τα οποία πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά, όπως το ψωμί και το ρύζι. Αυτό που καθιστά τα μακαρόνια «παχυντική» τροφή είναι ο τρόπος παρασκευής τους, δηλαδή οι πλούσιες σε λιπαρά σάλτσες και το ζωικό βούτυρο. Μία απλή μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά, μανιτάρια, βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο, αποτελεί ένα ιδανικό πιάτο με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Μην τρελαίνεστε λοιπόν φίλοι μου! Όλα με μέτρο είναι η λύση και όχι να στερούμαστε από φόβο και να πεινάμε! Είναι άσχημο συναίσθημα η πείνα!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.